65 live acts en 130 artiesten: Paradise City 2019 in cijfers

Paradise City in Perk.
Pieter-Jan Vanstockstraeten Paradise City in Perk.
Nu de laatste dag van het electrofestival Paradise City aan de gang is, is het tijd om de rekenmachine boven te halen. Hoeveel kampeerders zijn er? En hoeveel herbruikbare bekers zijn er voorzien? Je ontdekt het hier.

Electroliefhebbers konden dit weekend afzakken naar de vijfde editie van Paradise City. Vrijdag kwamen er 6.000 bezoekers opdagen, zaterdag 8.500 en voor zondag waren er meer dan 7.000 tickets verkocht. Zij kwamen daar natuurlijk vooral voor de muziek. Ze konden 65 live acts en 130 artiesten ontdekken, verdeeld over 4 podia. Ook leuk om te weten: het decor van die podia is 100% gerecycleerd. 

Moesten die festivalgangers zin hebben in een natje of een droogje, konden ze terecht bij 2 restaurants en 11 foodtrucks. Vleesliefhebbers hadden pech: alle maaltijden waren 100% vleesvrij. Mensen die dan weer veel belang hechten aan bio eten hadden geluk: er werd alleen maar 100% ethisch aangekocht voedsel geserveerd. 

Wie kon blijven slapen, kon dat ook. Zo’n 1.400 mensen kozen daarvoor, waardoor er 700 tenten stonden neergepoot. 

Een van de stokpaardjes van Paradise City is dat het een ecovriendelijk en CO2-neutraal festival wil zijn. Zo waren er 147.000 herbruikbare bekers voorzien en 10.000 draagbare asbakken, zodat er zelfs geen sigaret op de grond werd gegooid. Er stond ook 1 solar flower opgesteld, een toestel met zonnepanelen in de vorm van een bloem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.