‘Zie ik er dik uit in deze TV?’: de camera verzwaart écht

Getty Images
5 kilo: zoveel zou er bij je gewicht bijkomen als je op televisie komt. Gewoon een oud gezegde? Neen hoor, er blijkt wel degelijk een waarheid achter te schuilen. 

Maar het is vooral slecht nieuws voor de dames. Want onderzoekers van de universiteit van Liverpool hebben aangetoond dat zij vooral dikker lijken op een scherm. Mannen lijken daarentegen sterker en breder. Om tot die conclusie te komen, bekeken ze het verschil tussen 2D-beelden op een televisiescherm en 3D-beelden die gemaakt werden met een speciale camera. 

Die beelden werden achteraf bekeken door studenten. Zij moesten aanwijzen op welke foto’s de mensen het zwaarst leken, ook al ging het om dezelfde modellen in dezelfde poses. De meerderheid gaf aan dat de foto’s vanop de televisie (de 2D-beelden) de modellen verzwaarden. 

Vrouwen verzwaarden vooral in hun middel ten opzichte van hun heupen. Daarnaast zagen ze bij zowel de mannen als de vrouwen dat ook hun kaaklijn en nek verdikte. Dat zou ook meteen de reden zijn waarom mannelijke sterren vaak aantrekkelijker ogen op televisie dan in het echte leven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.