#SAMENTEGENCORONA
Inez doet boodschappen voor haar buur: “Als ik ouderen in de winkel zie wil ik meteen mijn nummer geven”

De 22-jarige studente maakt de coronacrisis op haar eigen manier een beetje draagbaarder voor haar omgeving.
Greetje Van Buggenhout De 22-jarige studente maakt de coronacrisis op haar eigen manier een beetje draagbaarder voor haar omgeving.
Tot voor kort konden we de straat op, maar de maatregelen zijn nu strikter. We moeten met z’n allen thuisblijven. Daarom vereeuwigde onze fotografe Greetje nog snel inspirerende mensen die een verschil maken. En ja, ze hield uiteraard twee meter afstand. Inez E.M. uit de Van Trierstraat in Antwerpen helpt haar buurman en iedereen die het nodig heeft een handje, of twee.

“Ik was in Marokko op stage, maar door de omstandigheden moest ik terugkeren. Plots had ik veel tijd. Blijven stilzitten is niets voor mij, dus ik vroeg me af wat ik kon doen. Al van kinds af aan ga ik langs bij mijn buur, die sinds kort is verhuisd. Ik bel hem dagelijks om hem op de hoogte te houden van nieuwe maatregelen, en om te vragen of hij iets nodig heeft. De ene dag ga ik naar de apotheker, de andere doe ik boodschappen. Mijn mama zit ook quarantaine, dus voor haar doe ik hetzelfde.”

“Zorg is gewoon nodig. We kunnen er alleen maar voor elkaar zijn op dit moment. En hoe minder mensen buiten, hoe beter. Als ik voor drie mensen kan gaan winkelen, zijn er weer drie mensen minder op straat. Ik ben jong, kerngezond, en wil dat op mij nemen. Ik ga liever zelf naar buiten dan dat ik iemand op leeftijd laat gaan. Dat is het minste wat ik nu kan doen.

“En niet alleen voor familie of vrienden: ik doe dat graag voor iedereen. Ik ken niet iedereen in mijn straat en toch hebben mensen mijn contactgegevens. Als ik oudere mensen in de winkel zie, heb ik zin om mijn telefoonnummer te geven en te zeggen: laat maar weten wat ik moet kopen.” 

“Meer dan ooit ben ik dankbaar voor de kleine dingen. Voor sociale media bijvoorbeeld, die ervoor zorgen dat ik kan videochatten met mijn vrienden. Soms bel ik een vriendin om alleen haar aanwezigheid te voelen, dan praten we niet eens. Een kus en een knuffel bij het binnenkomen zal ik ook nooit meer als vanzelfsprekend zien. Dankbaarheid is de sleutel. Dat is mijn boodschap aan de wereld: wees dankbaar. En blijf in uw kot.”

Wij zijn #samentegencorona. Doe je mee? Stuur ons jouw inspirerend verhaal met foto via nina@hln.be

LEES MEER #SAMENTEGENCORONA:

Mounira geeft online yogales: “Handelen vanuit liefde kan zelfs in tijden van crisis”

Eveline naait mondmaskertjes: “Je zou mijn tafel moeten zien. Vol stof, patronen en scharen”

Hadija brengt eten aan daklozen: “Als ik het niet doe, wie dan wel?”

LEES OOK: De HLN thuisblijfgids
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicole Thijs

    Meer van deze voor iedereen toegankelijke artikelen die de mensen wat moed geven!

  • Gust Trentels

    Goed zo Inez, mooi initiatief.

  • Freddy Carbonnelle

    Prachtig meid. Mijn grootste respect !!!