“Als je deze beestjes superschattig vindt, waarom eet je ze dan op?”: An Lemmens in NINA

Guy Kokken
Noem An Lemmens (39) geen activist, want dat vindt ze een raar woord. Toch zet het Belgium’s Got Talent-jurylid zich onvermoeibaar in voor een betere wereld voor zichzelf, dieren groot en klein én de mensen die ze graag ziet. Van een groot An-gagement gesproken!

Of An Lemmens wilde schitteren in een eindejaarsreportage voor deze NINA? Natuurlijk, maar dan wel niet alleen een fotoshoot in de glamoureuze jurken die ze samen met LolaLiza ontwierp voor de feestdagen. De presentatrice wilde het allerliefst op de foto met enkele dieren die dit eindejaar traditioneel op de feesttafel belanden. Elk beestje dat ze in haar armen krijgt, wordt geaaid, geknuffeld én krijgt bemoedigende woordjes in de oren gefluisterd. Het resultaat is opvallend: zowel het konijn, het schaap, de geit als de kippen die figureren zijn verbazend snel op hun gemak. “Als je deze beestjes superschattig vindt, waarom eet je ze dan op? Ik wil niemand verplichten om geen vlees meer te eten, maar wel aantonen dat er alternatieven zijn én dat we moeten nadenken over waar ons vlees vandaan komt.” 

Het volledige interview lees je morgen in NINA of op nina.be. Hier geven we je alvast een blik achter de schermen van onze covershoot.

Nog meer in NINA: 

- Feestdesserts: wow-effect, weinig effort

- Flying home for x-mas

-Dj-ingle bells: bekende dj’s aan de draaitafel 

- Party-outfits voor elk figuur 

& nog veel meer! 

Guy Kokken9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Den Dikke

  Omdat ze lekker en voedzaam zijn, en omdat dat tenminste dood is voordat ik het opeet in tegenstelling tot rauwkost. Om de zoveel tijd verschijnt er hier immers een artikel dat planten zich ook gewaar zijn van pijn, stress en ongemak. Dus red een plant en steek een biefstuk in uw shopping mand.

 • Derek Beuckelaers

  Ik vind groenten schattig en dat zijn ook levende organismen, wat nu ?

 • Kjelt Van de Broeck

  Dat is vanzelfsprekend he. Iedereen kent de uitdrukking. Ze zijn om op te eten...

 • Gerd Bonte

  Wie zegt dat we die beestjes schattig vinden?

 • Erik De jongh

  Ik vind An Lemmens een heel toffe madam maar die drive om mensen te bekeren tot veganist hoeft echt niet , tegenwoordig word ge door die groene jongens voor alles een schuldgevoel aangepraat, als ge vlees eet als ge vliegt , als ge met de auto rijd als ge Zwarte Piet een toffe pee vind , laat mensen tog gerust en doe zelf wat ge denkt dat goed is voor het milieu maar probeer niet iedereen te bekeren