Nathalie Samain
Volledig scherm
© Nathalie Samain

Voorproefje van NINA met klimaatvrouw Jill Peeters en drie andere bevlogen warriors: “Hoopvol ben ik niet, gemotiveerd wél”

Ons klimaat gaat achteruit en we doen niet genoeg, volgens deze vier klimaatvrouwen. Zij gaan mee op protestmarsen en trekken ook naar de Klimaatconferentie van Glasgow (31 oktober - 12 november) om aan het verdrag van Parijs verder te werken. De klimaatzaak lijkt vaak een witte mannenzaak, maar Jill Peeters (46), Bo Adams-Pandelaers (16), Alba Saray Pérez Terán (35), Elisabeth Ellegaard (47) leggen het nodige gewicht in de klimaatschaal.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winterslaap”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winter­slaap”

  Sara Leemans schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Het thema dat deze week aan bod komt: hoe koud en donker het dezer dagen buiten is. Want dat ontgaat niemand, en dus ook Hanne niet. “Na Hot Girl Summer is het Sad Girl Autumn, en het gezelschap waarvoor ik met ijskoude handen na een fietstocht toekom in een Antwerps café kan me helaas niet happyer maken.”