De modesector boycot mee
Volledig scherm
De modesector boycot mee © Robin Hilberink

Voorlopig geen H&M of Asos meer in Rusland: ook de modewereld boycot mee

Ook de modewereld schaart zich achter de internationale sancties tegen Rusland. Wereldwijd verklaarden verschillende grote merken, waaronder de H&M group, dat ze de handel met het land tijdelijk stopzetten. Modetijdschrift ‘Vogue Ukraine’ roept luxemerken op om hetzelfde te doen. “De modewereld kan zich niet langer afzijdig houden”, stelt onze moderedacteur David Devriendt.

  1. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

    J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

    Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?
  2. Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Ruim één op de twee Belgen maakt zich zorgen om de stijgende levenskosten en de economische onzekerheid. Tussen hen ook ouders, die zich afvragen hoe ze hun kind de waarde van geld kunnen leren begrijpen in woelige tijden. Door je kroost in je spaarpotje te laten piepen, bijvoorbeeld, zegt geldcoach Eef van Opdorp. Ze geeft samen met GoStudent praktische tips over hoe je kinderen doet sparen en financieel weerbaar maakt, en legt uit hoeveel zakgeld je best geeft.