Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Volgens nieuwe studie kan voeding je menstruatie minder pijnlijk maken: dit eet je beter (niet)

Buikkrampen, rugpijn en stemmingswisselingen die sneller gaan dan een ritje op een rollercoaster. Voor veel vrouwen is hun menstruatie geen pretje. Het liefst troosten we onszelf dan met chocolade, ijs of pijnstillers. Maar wist je dat de juiste voeding ook soelaas kan bieden? Dat toont een nieuwe studie. Voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste legt uit wat je het beste eet tijdens de verschillende fases in je cyclus.

 1. UITGETEST. Stroomschokjes tegen menstruatiepijn, werkt dat? “Het zag er even high-tech uit als het klonk”
  PREMIUM

  UITGETEST. Stroom­schok­jes tegen menstrua­tie­pijn, werkt dat? “Het zag er even high-tech uit als het klonk”

  Het is vandaag Wereldmenstruatiedag. De meeste vrouwen menstrueren elke maand, maar toch worden maandstonden hoe dan ook nog steeds gestigmatiseerd. Bovendien belemmert het elke maand veel vrouwen. Dat was bij Therabody de insteek voor hun PowerDot. Daarbij lanceerde ze een programma in hun app om menstruatiepijn weg te nemen. Een mooi staaltje FemTech, maar werkt het ook? Redactrice Chloë (23) doet de test. “Ik voelde mijn spieren samentrekken.”
 2. Anticonceptie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. “De ‘eikelpleister’ komt met wat gedoe”

  Anticoncep­tie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. “De ‘eikel­pleis­ter’ komt met wat gedoe”

  Over de (mannen)pil, het spiraal en andere anticonceptie wordt veel gezegd en geschreven. Maar wat is waarheid en wat bangmakerij? Vandaag, op Wereld Anticonceptiedag, delen we elf inzichten over de kleinoden die we aftoetsten bij experten. Is ‘de knip’ voor mannen pijnlijk? Komt er echt een ‘eikelpleister’ op de markt? Hoe werkt die natuurlijkere temperatuurmethode voor vrouwen? En maakt de pil je PMS nu erger of net niet?
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.