Lara Switten. Dit beeld is de laatste pagina uit Lara’s boek: Lara. Over de liefde, de lichtpuntjes en de levenslust van een mama die lijdt aan kanker.
Volledig scherm
Lara Switten. Dit beeld is de laatste pagina uit Lara’s boek: Lara. Over de liefde, de lichtpuntjes en de levenslust van een mama die lijdt aan kanker. © Frankie and Fish

Volg hier de afscheidsceremonie van NINA-columniste Lara Switten

Stralen. Dat deed Lara Switten (35) altijd. Nu als een lichtpuntje aan de hemel, want vorige week ging ze heen. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Ze deelde lief en leed met ons, en haar verhaal ontroerde vele harten. Daarom besloot haar naaste kring om ook haar uitvaart te streamen, zodat al haar volgers en trouwe lezers van ver toch dichtbij kunnen zijn. Zoals Lara zelf wilde. Hier kan je de volledige livestream van de ceremonie herbekijken. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Sarah (34) herontdekt haar ‘love body’ na 2 kinderen. “Mijn man vindt mijn billen wél nog altijd de moeite”
  PREMIUM

  Sarah (34) herontdekt haar ‘love body’ na 2 kinderen. “Mijn man vindt mijn billen wél nog altijd de moeite”

  “Ik had niet zien aankomen dat mijn lijf na een tweede zwangerschap zo zou veranderen.” Vlaamse vrouwen vallen massaal voor boudoirfotografie: met de sexy foto’s vieren ze in deze reeks hun lijf en hun vrouwelijkheid. Mama Sarah (34) worstelt met haar nieuwe lichaam. Plus, ze is de vrouw in zichzelf kwijt. Nu doet ze er alles aan om die terug te vinden. “Ik moet er een drempel voor over, maar achteraf voel ik me altijd beter.”
 3. DE KLASFOTO. Zo zag schrijfster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimenteren met kleren”

  DE KLASFOTO. Zo zag schrijf­ster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimen­te­ren met kleren”

  Sylvia van Driessche (46) is schrijfster van zeven romans en de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’. De schrijfmicrobe had ze als jong meisje al stevig te pakken, vertelt ze in onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, maar haar jeugd was nog wel kleurrijker dan dat. “Ik ging als zeventienjarige met een jurk en hakken naar het jeugdhuis. Daar waren we fel met jongens bezig.”
 1. Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"
  PREMIUM

  Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"

  Lijntje na het werk? Steeds meer jongvolwassenen gebruiken cocaïne. Liam* (27) en Emma* (25) kennen amper nog iemand die níét snuift: het gevoel dat het hen geeft, is alle scherpe kantjes waard. De hoogopgeleide twintigers vertellen over de prijs, de high en de zware nasleep van een nacht met coke, of zoals zij het noemen, ‘sos’. “Je hoeft maar een telefoontje te plegen en je krijgt het aan je deur geleverd.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.