Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Vlekkerige en verkleurde huid? Zo herstel je de schade

Na een vakantie zijn we erg trots op onze zongebruinde huid, maar bij veel mensen duurt dat niet lang. Zo'n 43 procent krijgt namelijk te maken met een vlekkerige huid. Het gaat om hyperpigmentatie, gekenmerkt door onregelmatige bruine vlekjes en een verkleuring van de huid. Gelukkig kan die je tegenwoordig goed behandelen.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Dag droge huid: waarom je polyglutaminezuur aan je winterse huidverzorging moet toevoegen

  Dag droge huid: waarom je polygluta­mi­ne­zuur aan je winterse huidverzor­ging moet toevoegen

  Je huid voldoende hydrateren? Daar is maar één oplossing voor: smeren à volonté. Vooral in de winter, want net tijdens deze gure maanden is onze huid veel te droog. Je skincare-flesjes bevatten dus best wat ingrediënten die het vochtgehalte van je huid op peil houden, zoals hyaluronzuur. Maar er is nog een zuurtje in de opmars dat minstens even veel lof en aandacht waard is: polyglutaminezuur.
 1. Onze redactrice verkent alle hotspots in Roeselare. “Op de kaart vind je homemade limonades en pimped icecream”

  Onze redactrice verkent alle hotspots in Roeselare. “Op de kaart vind je homemade limonades en pimped icecream”

  Toegegeven, in West-Vlaanderen gaan Brugge, Kortrijk en Oostende vaak met alle aandacht lopen, maar dat laten ze in Roeselare niet aan hun hart komen. Zo blijft er meer over voor de locals en de fans. En die zijn er met hopen. Onze redactrice ging op pad in de Rodenbachstad en ontdekte tal van leuke plekjes. Combineer juwelen bewonderen (en aankopen!) met heerlijk ontspannen sippen van een koffietje, of verdiep je eens in de geschiedenis van de koers: 5 hotspots die je ongetwijfeld zullen bekoren.