ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Visgeur, jeuk of irritatie aan je vagina? Microbiologe over de hype rond producten voor intieme hygiëne

Intieme hygiëne is booming. Zo lanceert Cardi B nu haar eigen intieme lijn en Kourtney Kardashian bracht al snoepjes op de markt die de smaak van je vagina veranderen. Maar houden al die wassprays, crèmes en oliën je vagina echt in topconditie? Of laten we het down under beter wat gerust? Microbiologe Liesbeth Demuyser verheldert welke intieme producten goed zijn voor je vagina en welke niet. “Ruikt je vagina plots anders? Dat kan een signaal zijn dat er iets mis is.”

 1. Vagina in vuur en vlam? De waarheid over vaginale schimmelinfecties. “Mannen zijn niet altijd immuun”
  PREMIUM

  Vagina in vuur en vlam? De waarheid over vaginale schimmelin­fec­ties. “Mannen zijn niet altijd immuun”

  Jeuk, vreemde afscheiding en pijn bij het plassen of vrijen: 3 op de 4 vrouwen ondervonden al dat een vaginale schimmelinfectie niet van de poes is. En de zomer is gevaarlijk, want schimmels gedijen in de vochtige omgeving van ons badpak of onze zweterige plooien. Microbiologe Liesbeth Demuyser geeft uitleg. Kan je nog seks hebben met zo’n infectie? Welke verzorgingsproducten zijn boosdoeners? En werkt yoghurt smeren echt? “De schimmels houden van je maandverband.”
 2. Nieuwe studie bewijst dat je zelf je vaginale gezondheid bepaalt: “2 voedingsmiddelen zijn niet zo gunstig”

  Nieuwe studie bewijst dat je zelf je vaginale gezondheid bepaalt: “2 voedings­mid­de­len zijn niet zo gunstig”

  Hoe gezond zijn onze vagina’s? Met die vraag startte de UAntwerpen het grootste burgeronderzoek ter wereld naar het vaginale microbioom. Het doel? Vrouwen op lange termijn verlossen van heel wat vaginale kwaaltjes. Wat blijkt? Leeftijd is niet zomaar een getal en vrouwen hebben mee in de hand hoe gezond alles down there is. “Menstruatiecups zijn beter dan een maandverband.”