Rechts: Tiany Kiriloff
Volledig scherm
Rechts: Tiany Kiriloff © Jeremy Moeller/Getty Images/Instagram

Vintage designerkleding boomt: gouden tips van fashionista Tiany Kiriloff om tweedehands luxe-items te scoren

Aan designerhandtassen en -kleding hangt een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt, en die boomt. Uit onderzoek blijkt dat liefst drie keer meer mensen op zoek gaan naar vintage luxeproducten dan in 2020. Maar hoe en waar scoor je de allerbeste items? Fashionista, styliste, modejournaliste én vintagejunkie Tiany Kiriloff deelt haar beste tips. “Pas op met platformen zoals Vinted.”

 1. Vintagelabel ‘Le Freddie’ slaat als eerste Belgisch merk handen in elkaar met H&M: “Wij willen tonen dat tweedehands niet altijd stinkend, vuil, oubollig of saai moet zijn”
  PREMIUM

  Vintagela­bel ‘Le Freddie’ slaat als eerste Belgisch merk handen in elkaar met H&M: “Wij willen tonen dat tweede­hands niet altijd stinkend, vuil, oubollig of saai moet zijn”

  Donderdag 3 februari is er voor het eerst tweedehandsmode te koop bij H&M. De eer is weggelegd voor het succesvolle Antwerpse vintagelabel Le Freddie. Voor geselecteerde winkels in Antwerpen, Brussel en Gent kozen oprichtsters Els Keymeulen en Kristin Stoffels 450 topstuks uit voor een scherp prijsje. “Tweedehands was vroeger voor alternatieve types. Nu zien we dat het doorgesijpeld is naar de bredere bevolking.”
 2. Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkiezing. “Ik wil mijn aandoening bespreekbaar maken”

  Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkie­zing. “Ik wil mijn aandoening bespreek­baar maken”

  Lore Ven (27) zal ons land vertegenwoordigen als Miss International Belgium in Japan. Maar achter haar mooie verschijning schuilt een lange lijdensweg naar een moeilijke diagnose: PCOS. Een hormonale aandoening die één op de tien Belgische vrouwen treft en verschillende symptomen heeft, zoals in het geval van Lore: felle acne. De Kempische wil van haar titel gebruikmaken om de ziekte meer aandacht te geven. Maar wat is PCOS precies? “De exacte triggers zijn niet bekend.”
 1. EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwangerschap. “Ik durf de kinderkamer nog altijd niet te openen”
  Play

  EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwanger­schap. “Ik durf de kinderka­mer nog altijd niet te openen”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) maakt vandaag bekend dat ze haar kindje verloor tijdens de zwangerschap. Aan NINA vertelt ze exclusief haar verhaal: hoe ze in enkele weken van de hemel naar de hel ging en over het verdriet dat door de buitenwereld zwaar onderschat wordt. “Het gesprek was koud, zakelijk, maar de impact immens. Ik ging van hoop en dromen naar ... er zit een dood kindje in mij.”