Exclusief voor abonnees

Vijf feiten en fabels over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas?

Getty Images/iStockphoto
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je overstapt? Onze collega’s van AD.nl zetten vijf fabels en feiten op een rij.

1. “Elektrisch koken is beter voor het milieu”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Van Hoof

    Heb je al elektrisch gekookt Linda Wellekens? Ik weet 300% zeker dat je elektrisch even smaakvol kan koken. In restaurants wordt er bijna uitsluitend op elektrische 'stoven' gekookt. Kolen zijn de grootste producenten van fijn stof. Om van de CO en CO2 uitstoot nog te zwijgen. Ik ken nog niemand die in zijn badkamer gestorven is van een elektrische boiler. Van een gasboiler zijn er honderden voorbeelden.

  • Ronald Boudewijns

    Zeer gezond koken is het, op electriciteit.. gas en kolen zijn zeer vervuilend.....

  • Fred De Meulemeester

    Het is minder gevaarlijk dan, zeker als je kinderen hebt en het is gewoon gemakkelijk koken... Of het ongezond is weet ik niet maar vergeten uitdoen zal niet gebeuren.gas daarentegen, je kan maar hopen dat je het snel ruikt als er eentje aanstaat zonder vlam aan

  • Rudy Hemmeryc

    Koken kost geld, hoe je het ook doet of bekijkt.

  • Marc Zweig

    Koken op gas is gewoon veel leuker!!!