Magalie Gilles, werkt voor Greenpeace
Volledig scherm
Magalie Gilles, werkt voor Greenpeace © Stephen Mattues

Vijf ecowarriors trekken ten strijde voor onze wereld: “Nee, veganisten staan niet elke dag bomen te knuffelen”

Zondag is het de Internationale Dag van de Aarde. Maar voor deze vijf dames draait elke dag rond onze wereldbol: zij strijden voor een beter milieu. U toch ook?

0 reacties

 1. Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"
  PREMIUM

  Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"

  Lijntje na het werk? Steeds meer jongvolwassenen gebruiken cocaïne. Liam* (27) en Emma* (25) kennen amper nog iemand die níét snuift: het gevoel dat het hen geeft, is alle scherpe kantjes waard. De hoogopgeleide twintigers vertellen over de prijs, de high en de zware nasleep van een nacht met coke, of zoals zij het noemen, ‘sos’. “Je hoeft maar een telefoontje te plegen en je krijgt het aan je deur geleverd.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.