Magalie Gilles, werkt voor Greenpeace
Volledig scherm
Magalie Gilles, werkt voor Greenpeace © Stephen Mattues

Vijf ecowarriors trekken ten strijde voor onze wereld: “Nee, veganisten staan niet elke dag bomen te knuffelen”

Zondag is het de Internationale Dag van de Aarde. Maar voor deze vijf dames draait elke dag rond onze wereldbol: zij strijden voor een beter milieu. U toch ook?

0 reacties

  1. ‘Squid Game’-actrice schrijft geschiedenis als eerste Koreaanse vrouw op de cover van Vogue

    ‘Squid Ga­me’-actrice schrijft geschiede­nis als eerste Koreaanse vrouw op de cover van Vogue

    Voor HoYeon Jung was 2021 een jaar om nooit meer te vergeten. Ze kroop in de rol van speler nummer 067 in de Netflix-serie ‘Squid Game’ en werd plotsklaps wereldberoemd. Het nieuwe jaar start ze óók met een mijlpaal: ze schittert op de cover van de Amerikaanse Vogue. Daarmee heeft ze een primeur beet, want nog nooit eerder in de geschiedenis van het blad was er al eens een Koreaanse te zien op de cover.
  2. Veel mensen ‘snoeiden’ sinds de pandemie in hun vriendschappen. Psycholoog: “Niet iedereen heeft evenveel nood aan fun-contacten”

    Veel mensen ‘snoeiden’ sinds de pandemie in hun vriend­schap­pen. Psycholoog: “Niet iedereen heeft evenveel nood aan fun-contacten”

    Twee jaar geleden verscheen corona op het toneel, en dat veranderde heel wat dingen, zoals ons sociale leven. Het blijkt namelijk een algemene trend dat heel wat mensen in hun vriendschappen zijn gaan ‘snoeien’. Klinisch psycholoog Ann Van Cauwelaert duidt het fenomeen. “Het kan je meer ruimte geven om te focussen op de relaties die er voor jou écht toe doen.”