Adele.
Volledig scherm
PREMIUM
Adele. © rv

Verslaafd aan sporten, zoals Adele? Dat is een rode vlag voor orthorexia nervosa. “Meestal begint het onschuldig met vette voeding schrappen”

Sporten is gezond. Te veel willen sporten? Dat is iets anders. Superster Adele (33) was er verslaafd aan, bekent ze in het magazine Vogue. “Ik sportte twee, drie keer per dag. Het was een remedie voor de angst die ik voelde.” Ondertussen is ze 45 kilogram lichter en voelt ze zich mentaal beter. Toch kan obsessief sporten – en diëten – gevaarlijk worden en zelfs tot ‘orthorexia nervosa’ leiden. Een experte zet de alarmsignalen op een rij. “Pasta eten mag niet als een misdaad aanvoelen.”

  1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
    Spaargids.be

    Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

    De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.