ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Vergeetachtig of toch een geheugenstoornis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. “De signalen zijn subtiel”

Hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet, lijkt het wel. Vandaag is het ‘I Forgot Day’, dus vroegen we een psycholoog en neurowetenschapper welke soorten vergeetachtigheid onschuldig zijn en welke niet. En hoe je kan ingrijpen als je bepaalde alarmsignalen opmerkt bij jezelf of een ander. “Wees alert als je bijvoorbeeld halverwege je uitleg niet meer weet wat je aan het vertellen bent of ineens stopt zonder uitleg.” 

 1. “All boobs are welcome.” Borstvoeden in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelijker

  “All boobs are welcome.” Borstvoe­den in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelij­ker

  Borstvoeding geven in het openbaar is nog iets waar mama’s over stressen. Volle borsten en hongerige kindjes wachten immers niet tot je weer thuis in je cocon zit. Met de aftrap van deze Wereld Borstvoedingsweek zet femtechmerk Elvie borstvoeden in het openbaar opnieuw in de kijker: hun ‘Breast Places’-stickers en borstvoedingsbanken geven mama’s aan waar ze in ons land welkom zijn.
 2. “Papa, mijn partner lijkt steeds meer op jou.” Psycholoog legt uit hoe de band met je vader je relaties beïnvloedt
  PREMIUM

  “Papa, mijn partner lijkt steeds meer op jou.” Psycholoog legt uit hoe de band met je vader je relaties beïnvloedt

  Een dame in een relatie met een oudere man? Daddy issues. Een vrouw die haar waardeloze vriend niet verlaat, of met Jan en alleman in bed duikt? Idem dito. De term daddy issues wordt smalend in de mond genomen als een vrouw problemen in de liefde heeft: die heeft ze vast omdat ze als kind een ongezonde (of onbestaande) relatie met papa had. Klopt dat? Een psycholoog licht toe hoe de band met je vader je volwassen romances beïnvloedt. “Mannen blijven er ook niet van gespaard, hoor.”