Etsy/Pexels/Getty Images
Volledig scherm
© Etsy/Pexels/Getty Images

Vergeet jij ook soms je pil te slikken? Met deze 7 praktische tips is dat verleden tijd

Oeps. Wéér die pil vergeten. Anticonceptie slikken op een vast tijdstip is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er ondertussen wel wat handige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je dat pilletje wel dagelijks slikt, van post-its tot modieuze pillenhoesjes. Zeven slimme vondsten. “Je pil in de zomer in je auto bewaren is geen goed idee.”

 1. EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwangerschap. “Ik durf de kinderkamer nog altijd niet te openen”

  EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwanger­schap. “Ik durf de kinderka­mer nog altijd niet te openen”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) maakt vandaag bekend dat ze haar kindje verloor tijdens de zwangerschap. Aan NINA vertelt ze exclusief haar verhaal: hoe ze in enkele weken van de hemel naar de hel ging en over het verdriet dat door de buitenwereld zwaar onderschat wordt. “Het gesprek was koud, zakelijk, maar de impact immens. Ik ging van hoop en dromen naar ... er zit een dood kindje in mij.”
 2. 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar levensstijl heeft grote impact: expert legt uit wat je zélf kan doen
  PREMIUM

  1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar levens­stijl heeft grote impact: expert legt uit wat je zélf kan doen

  Onregelmatige cyclus? Een op de tien vrouwen in ons land heeft PCOS, een aandoening die de menstruatie én vruchtbaarheid aantast. Artsen ontdekken bovendien dat depressie, hart- en vaatziekte en nog meer risico’s met de ziekte komen. Behandelingen schieten tekort, maar vrouwen kunnen hun klachten wel inperken met hun levensstijl, zegt gezondheidswetenschapper Charlotte Adema. “Doen vrouwen met PCOS niks behalve de pil nemen, zoals de arts vaak zegt, dan ontwikkelt maar liefst de helft diabetes type 2.”