De plaats waar zangeres Lissa Lewis ten huwelijk werd gevraagd door Niels.
Volledig scherm
PREMIUM
De plaats waar zangeres Lissa Lewis ten huwelijk werd gevraagd door Niels. © Lissa Lewis

Vergeet corona, er is een verlovingsvirus in het land. “Nu weer veel mogelijk is, zien we de vraag om de perfecte ring toenemen”

‘If you liked it then you should have put a ring on it.’ Deze zomer luisteren we massaal naar het advies van Beyoncé. Verlovingsringen vliegen over de toonbank en meer dan ooit worden er plannen gesmeed om een partner ten huwelijk te vragen. Ook Niels en Pieter-Jan maakten een knieval. “Ik heb lang gezocht naar een fenomenale plaats. Een bijzondere, knappe locatie waar we samen met onze kinderen later nog opnieuw naartoe konden gaan.” Twee juweliers en een relatietherapeut verklaren waar deze romantische tendens vandaan komt. 

 1. Wanneer de vonken eraf vliegen: relatietherapeut legt uit wat chemie is. “Pas als alle vijf ingrediënten aanwezig zijn, is er echte ‘chemistry’”
  PREMIUM

  Wanneer de vonken eraf vliegen: relatiethe­ra­peut legt uit wat chemie is. “Pas als alle vijf ingrediën­ten aanwezig zijn, is er echte ‘chemistry’”

  De reünie van ‘Friends’ is sinds deze week te bekijken op Streamz. Een van dé opvallendste onthullingen: niet alleen Ross en Rachel waren smoorverliefd. Ook acteurs David Schwimmer (54) en Jennifer Aniston (52) hadden een boontje voor elkaar. Vandààr dat de twee zo’n geweldige chemie hadden op tv. Maar wat is dat eigenlijk? En biedt het garantie voor een degelijke, langdurige relatie? Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens licht toe. “Het is meer dan een puur biologisch fenomeen.”
 1. Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatietest overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”
  PREMIUM

  Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatie­test overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”

  Deze zomer mag het eindelijk weer: reizen. Spannend, vooral als je het voor het eerst met je grote (nieuwe) liefde doet. Noem het gerust een pittige relatietest. “Op zo’n eerste lange vakantie samen ontdek je heel snel of jullie wel echt compatibel zijn”, zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze formuleert antwoorden op de grootste ‘wat als’-vragen. Wat als jullie andere dingen willen? Wat als er op reis irritaties zijn? Wat als jullie tijdens al dat samenzijn niks te zeggen hebben tegen elkaar? “Samen reizen kan rode vlaggen blootleggen die thuis ook belangrijk zullen zijn.”
 2. Van Léo tot Capucine: trendwatcher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Van Léo tot Capucine: trendwat­cher Nathalie overloopt welke babynamen in opmars zijn

  Niks zo moeilijk als een naam kiezen voor je baby. Je wil namelijk iets dat mooi blijft en dat geen pestgedrag zal uitlokken. ‘Piet Uytebroeck’ is geen goede optie, dat weten we allemaal. Maar wat dan wel? Trendwatcher Nathalie Bekx overloopt de grootste trends en vertelt waar die vandaan komen. “In Vlaanderen grijpen we steeds vaker naar Franse invloeden, terwijl ze in Wallonië net meer oog krijgen voor Engelstalige namen.”
 3. Doei, uitgezakte handtas: Antwerpse lanceert speciale kussens om je designerhandtassen mooi in vorm te houden

  Doei, uitgezakte handtas: Antwerpse lanceert speciale kussens om je designer­hand­tas­sen mooi in vorm te houden

  Veel vrouwen hebben een extensieve handtassencollectie, maar je kan er natuurlijk slechts eentje per keer gebruiken. Lege handtassen die in je kast slingeren hebben de neiging hun vorm te verliezen. Charmaine was dat beu. Daarom lanceert ze met ‘by Charmy’ speciale kussens om je (designer)handtassen mooi in vorm te houden. “Vroeger propte ik mijn dure handtassen vol met stof en krantenpapier, dus ging ik op zoek naar een beter alternatief.”