Maarten De Bouw
Volledig scherm
© Maarten De Bouw

Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”
  PREMIUM
  Showbizz

  IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”

  “Tot drie keer toe deed iemand een hoger bod, maar de eigenares had het beste gevoel bij ons.” En zo mogen Kathleen Aerts (43) en haar man Steven (35), die gevolgd worden in ‘Villa Zuid-Afrika’ op VTM2, zich de trotse eigenaars noemen van een guesthouse in Franschhoek. De voormalige K3-zangeres is achttien uur per dag in de weer om er een pareltje van te maken. En de tijd dringt, want op de website staan de boekingen open vanaf 1 november. “Ik zal er elke dag zélf zijn. Ik wil zelf de mensen inchecken en het personeel managen.”