Volledig scherm
PREMIUM

Veel celebs zijn fan. Is ‘dry brushing’ of droogborstelen de hype waard? Huidarts: “Het is nuttig vanaf deze leeftijd”

Is ‘dry brushing’ de zoveelste online beautytrend? Neen, je huid onder handen nemen met een droge borstel is al jaren hot and happening onder celebs en kenners. Het zou wonderen doen vóór een scheerbeurt of als anti-agingtechniek. Esthetisch arts Joren Brassine verklaart waarom de faam voor de dry brush terecht is. “Mensen met kleine, ruwe bultjes op de huid zijn er zeker bij gebaat.”

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Steeds meer mensen doen een ‘dopaminedetox’. Expert: “We hunkeren naar quick rewards”
  PREMIUM

  Steeds meer mensen doen een ‘dopamin­ede­tox’. Expert: “We hunkeren naar quick rewards”

  Heb je onbewust constant behoefte aan geluksprikkels? Enkele van onze levensgewoontes maken ons aan het geluksstofje dopamine verslaafd, met de smartphone voorop. Velen loven op sociale media een detox voor meer rust in je brein: neuroloog Steven Laureys en professor Mariek Vanden Abeele lichten toe wat écht werkt. “Let er eens op: als je te lang scrolt, krijg je op den duur hoofdpijn.”