Vandaag is het Wereldlachdag! 19 procent van de Belgen vindt zijn glimlach het mooiste lichaamsdeel

unsplash
Vandaag is het Wereldlachdag. Dat lachen gelukkig maakt, is bewezen. Maar ook wij Belgen lijken gelukkig te zijn met onze glimlach. Dat blijkt uit een rondvraag van de Belgische social app Twoo bij 2.100 Belgen. 

19 procent van de Belgen vindt zijn glimlach namelijk zijn mooiste lichaamsdeel. Enkel de ogen doen het nog net iets beter (23 procent). Maar toch zijn er ook heel wat landgenoten die brains boven beauty verkiezen, zo vindt 17 procent zijn brein het mooiste deel van zijn lichaam.

De Belg houdt van een goede lachbui en gaat dan ook op zoek naar een partner met een goed gevoel voor humor. Uit de rondvraag van Twoo bleek dat 58 procent van de Belgen humor een zeer belangrijke karaktereigenschap vindt.

Om welke mopjes lacht de Belg nu het meest? Spitsvondige grapjes staan met stip op één (70 procent). Sarcasme neemt een mooie tweede plaats in (19 procent), gevolgd door slapstick (lachen met wanneer iemand valt etc) (10 procent).

Er worden ook enkele clichés bevestigd. Zo lachen mannen vaker om vuile moppen dan vrouwen (15 procent tegenover 9 procent). Ook racistische moppen worden beter gesmaakt door mannen (35 procent) dan vrouwen (23 procent).
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loesje Vranken

  Hahaa en wat is het morgen??? Bleit dag omdat het maandag is en iedereen terug moet werken hihi

 • Fredien Vandervekens

  De mensen zijn tegenwoordig teveel "verward" om nog te lachen. Zo'n "dag van de verwarden" zou mooi zijn. Het groteske sentimentele van "toekenning" van dagen, is een bewijs dat de wereld (correcte samenlevingen) er zeer erg aan toe is.

 • Alfons Thijs

  Kan de Belg dan nog lachen? Zie de reacties hieronder eens, weet de Belg nog hoe hij moet lachen?

 • Danny Holdensrath

  Belachelijk gedoe= dag van, week- en maand van!

 • Andy De Schieter

  Bij mij is alles lelijk. Al mijn tanden zijn slecht en heb het geld niet voor een nieuwe voorgevel. Antibiotica is de schuldige.