Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vanavond wél, schat: onze redactrice test een seksworkshop uit. “Mijn man verlangt naar andere standjes”

Kinderen krijgen verandert je seksleven, en zelden in de goede zin. Vroedvrouw Uwe Porters en relatietherapeute Katrien Koolen willen koppels die de passie verloren, weer doen connecteren in de slaapkamer met een seksworkshop. Kan een online seksles het vuur weer doen oplaaien en hoe gaat dat er dan aan toe? Onze redactrice test het samen met haar man. “Mijn man horen vertellen over onze vrijpartij die hij het leukst vond doet iets met mij.”

 1. “Zelfs in de slaapkamer doe ik mijn best, maar de afstand groeit”: Estées (30) man blijft ‘microcheaten’
  PREMIUM

  “Zelfs in de slaapkamer doe ik mijn best, maar de afstand groeit”: Estées (30) man blijft ‘microchea­ten’

  Toen Estée (30) op een nacht in de gsm van haar man Thomas (31) keek, trof ze flirterige berichten naar andere vrouwen. Sindsdien is haar vertrouwen helemaal zoek. “Hij is zelf belogen in zijn vorige relaties. Ik ging er dus van uit dat hij nooit zoiets zou doen.” Estée wordt obsessief en haar man net erg defensief. Volgens seksuoloog Wim Slabbinck is het aannemelijk dat Thomas nog steeds ‘digitaal vreemdgaat’. Hij legt uit waarom en wat je als koppel kan doen.
 2. COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”

  “Bij soloseks is er geen probleem: dan komen vrouwen massaal klaar”, zegt Goedele Liekens. Waar wringt dan het schoentje met de partner? De seksuologe lijst op wat er beter kan voor een lekker vrouwelijk orgasme. En dat gaat nog een stuk verder dan: “Mannen, leer alsjeblief dat de clitoris geen krasbiljet is waarop je tekeergaat.” Want de vrouw heeft zelf óók iets aan te pakken.