Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vanaf welke leeftijd moet je smeren tegen rimpels? Arts overloopt beste huidverzorging voor 20, 30, 40 of 50+

Age is just a number, behalve in de parfumerie. Je huid verandert nu eenmaal als je ouder wordt. Acne op je dertigste, de eerste rimpels rond je veertigste of volumeverlies bij vijftig: wie slim is, past zijn huidverzorging daarop aan, zegt onderzoeksarts Jetske Ultee. Ze bespreekt de essentiële producten voor elke leeftijd én de juiste timing om preventief zonnebescherming of anti-aging te smeren. “Maar bestaande vlekjes en rimpeltjes kan je ook verminderen.”

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Luipaardprint is terug. Maar hoe draag je het stijlvol en niet à la Carmen? Mode-expert weet raad

  Luipaard­print is terug. Maar hoe draag je het stijlvol en niet à la Carmen? Mo­de-ex­pert weet raad

  Dit najaar zijn prints overal. Al springt er eentje ver bovenuit: de luipaardprint. Het motief is lekker opvallend, een tikje gewaagd en zo veelzijdig dat het zelfs de status van basisstuk waardig is. Maar hoe draag je’m, zonder er goedkoop uit te zien? Onze mode-expert legt uit hoe je de print combineert, waar je de mooiste stuks koopt en hoe diep je ervoor in je buidel moet tasten.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  In deze hitte is make-up dragen een gewaagde zet. Zweet je je te pletter, dan bestaat de kans dat de hele boel van je gezicht af smelt. Maar zo hoeft het niet te gaan. Met de juiste producten én een paar slimme trucjes blijven fond de teint, eyeliner, lippenstift en hun consorten wél zitten. Onze beautyredactrice Sophie geeft advies. “Kies als blush of bronzer voor crèmeformules, zelfs al klinkt dat contraproductief.”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.