ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Van vetes over de erfenis tot jaloerse grootouders: lezers delen hun familieruzie, experten geven advies

“Mijn ex is samen met de neef van mijn vriendin en loopt dus plots rond op onze familiefeesten.” De zomer is het perfecte moment om nog eens samen te komen met de hele familie. Helaas loopt dat niet bij iedereen van een leien dakje. Negen lezers deelden met ons hun familievetes. Van grootouders die vechten om de aandacht van hun kleinkind, tot schoonbroers die elkaar liever niet zien. Experten in gezins-, relatie- en familietherapie geven raad. “Kruip als ‘bonus’-oma in de rol van best supporting actress. Laat de echte oma maar schitteren.” 

 1. Wat als het sterrenbeeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchttekens zijn geen goede match op liefdesvlak”

  Wat als het sterren­beeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchtte­kens zijn geen goede match op liefdes­vlak”

  Tom (26) en Olivia (25) vormen een koppel, en zeggen op veel vlakken te matchen. Maar hij is Stier en zij Tweelingen, en van die sterrenbeelden wordt gezegd dat ze op romantisch vlak juist niet goed samen passen. Astrologe Cato Vermeulen legt uit wat hun tekens typeert en hoe dat komt. “Tweelingen zijn heel flexibel en passen zich ook wel gemakkelijk aan. Dat hebben Stieren minder in zich.”
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Is het verantwoord om luxecadeaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Is het verant­woord om luxeca­deaus aan je kids te geven? Pedagoog: “Verwende kinderen zijn minder weerbaar”

  Realityster Kylie Jenner ging afgelopen week op pad met dochtertje Stormi, aan wiens arm een roze Prada-tas bengelde. De vierjarige heeft een handtassencollectie waar de meesten onder ons alleen van kunnen dromen. Leuk als je je kind zulke mooie geschenken kan geven, maar wanneer is trop te veel? Bestaat er zoiets als té verwend? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit waar ouders de grens kunnen leggen. “Je moet het goede voorbeeld geven.”