tdebelle / Getty Images / rv
Volledig scherm
© tdebelle / Getty Images / rv

Van ‘vanilla girl’ tot ‘chaos cooking’: deze 6 lifestyletrends zullen big zijn in 2023

Klinken ‘dark academia’, ‘bouldering’ of ‘chaos cooking’ nog onbekend in de oren? Daar komt dit jaar sowieso verandering in. Want zowel op het vlak van mode, interieur, sport en food zullen we kennismaken met een hele hoop nieuwe trends. We sommen de belangrijkste buzzwoorden op, zodat je helemaal mee bent.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Steeds meer mensen doen een ‘dopaminedetox’. Expert: “We hunkeren naar quick rewards”
  PREMIUM

  Steeds meer mensen doen een ‘dopamin­ede­tox’. Expert: “We hunkeren naar quick rewards”

  Heb je onbewust constant behoefte aan geluksprikkels? Enkele van onze levensgewoontes maken ons aan het geluksstofje dopamine verslaafd, met de smartphone voorop. Velen loven op sociale media een detox voor meer rust in je brein: neuroloog Steven Laureys en professor Mariek Vanden Abeele lichten toe wat écht werkt. “Let er eens op: als je te lang scrolt, krijg je op den duur hoofdpijn.”
 3. Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Wie getroffen wordt door kanker, de aandoening alopecia of ernstig haarverlies, vindt vaak zijn toevlucht in een pruik. Maar die zit soms niet goed, jeukt of oogt onnatuurlijk. De Nederlandse Sylvia Holstijn vond daar een oplossing voor: een haarband mét eigen haar van de klant. “De haren zien er exact uit zoals de mensen het zelf inleverden. Het ruikt zelfs nog naar hun eigen shampoo.”