The Eden Stories / @invitations.walray op Instagram
Volledig scherm
© The Eden Stories / @invitations.walray op Instagram

Van een minimalistische jurk tot huwen zonder gasten: dit beloven 10 grote trouwtrends voor 2022 te zijn

De huwelijksindustrie bereidt zich voor op een nieuw jaar, hopelijk zonder een welbepaald virus als onwelkome gast. Trouwen ziet er ondertussen in elk geval een tikkeltje anders uit dan twee jaar geleden. Voor wie in 2022 van plan is om ‘ja’ te zeggen: deze nieuwe trends moet je kennen volgens huwelijksplatform House of Weddings.

 1. Bestaat dé succesformule voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  Bestaat dé succesfor­mu­le voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfiguren kost het amper moeite, in het echte leven weten we dat een goede relatie soms heel wat werk en inzet vraagt. Hoe die aanpak er precies uitziet? Het is ook een vraag die Vlaams psychologe Laura Sels bezighoudt. Aan de Universiteit Gent doet ze als postdoctoraal onderzoeker onderzoek naar die succesformule. “Het is raar dat wij op school wel leren over wiskunde en fysica, maar niet over menselijke relaties.”
 2. Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)
  Play

  Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)

  Acteren of presenteren? Het is voor Nora Gharib een aartsmoeilijke vraag. “Maar dan kies ik toch acteren, want daarin kan ik meer grenzen verleggen.” Dat laatste deed ze de laatste periode ook in haar privéleven, want de actrice en tv-figuur gaat sinds een klein jaar door het leven als single mama van dochtertje Chams. Dit weekend lees je ons interview met Nora in ‘NINA’. Maar voor nu beantwoordt ze al even enkele pittige dilemma’s.
 3. Gedetineerden Debby en Michel geven elkaar in de gevangenis het ja-woord: “Op 10 minuten waren we getrouwd”
  PREMIUM

  Gedetineer­den Debby en Michel geven elkaar in de gevangenis het ja-woord: “Op 10 minuten waren we getrouwd”

  Geen spontane date op vrijdagavond, maar vier keer per week afspreken en seks lang van tevoren inplannen. Niet bepaald het ideale recept voor een relatie. En toch. Debby en Michel verblijven beiden in de gevangenis, waar ze elkaar twee jaar geleden leerden kennen. Ondertussen zijn de twee getrouwd. Geen romantisch aanzoek, witte jurk of uitgebreide ceremonie, maar liefde des te meer. “Hij is mijn lichtpuntje hier.”