rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Van beter ontharen met ‘sugaring’ tot ‘kobido’ voor minder rimpels: 8 eeuwenoude schoonheidsrituelen die je moet kennen

Sommige van ’s werelds beste beautygeheimen komen niet uit een cosmetisch labo, maar worden van generatie op generatie doorgegeven. Ga maar na: ‘sugaring’, de doortastende methode waarmee Egyptenaren zich onthaarden, wint weer aan populariteit. En Koreanen doen altijd al aan ‘double cleansing’ voor een gezonde huid. Zelfs van de macho’s die de Vikings waren, kunnen we nog een beautylesje leren. Deze acht eeuwenoude schoonheidsrituelen, die hun effectiviteit al lang bewezen hebben, moet je kennen. 

 1. De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschillende manieren wegkrijgt

  De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschil­len­de manieren wegkrijgt

  ‘The bags under my eyes are Prada’, verkondigen we stoer op sociale media, maar in alle eerlijkheid zijn we die wallen toch liever kwijt dan rijk. Maar geen nood: waar een wal is, is een weg. Beautyredactrice Sophie legt uit dat er vijf verschillende soorten bestaan, die je op vijf verschillende manieren moet behandelen. “De ene wal is de andere niet. En voor het beste resultaat vereisen ze elk een eigen aanpak.”
 2. Beautyredactrice Sophie tipt 8 skincareproducten die je nodig hebt na je 30e: “De term hyaluronzuur kan intimiderend zijn, maar het is een passe-partout”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie tipt 8 skincare­pro­duc­ten die je nodig hebt na je 30e: “De term hyaluron­zuur kan intimide­rend zijn, maar het is een pas­se-par­tout”

  Ahhh, de wondere wereld van huidverzorging. Het is briljant wat er allemaal op de markt is, maar zelfs met de beste wil van de wereld kan het grote aanbod verwarrend zijn. En dat is nog zacht uitgedrukt. Daarnaast veranderen de trends in skincareland met de jaren, net zoals de noden van onze huid. Welke producten zijn nu écht onmisbaar in je routine eens je de kaap van de 30 bent gepasseerd? Beautyredactrice Sophie zet voor ons op een rijtje wat je nodig hebt to age like fine wine. “Magie bestaat niet, maar retinol komt er dicht bij in de buurt.”