Van links naar rechts: Audrey Hepburn, Paris Hilton en Zendaya.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Audrey Hepburn, Paris Hilton en Zendaya. © Bettmann Archive / ammb / Photo News

Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

2021 is het jaar waarin de bekende serie ‘Gossip Girl’ een comeback maakte. En goed nieuws voor de fans: want intussen is het tweede deel van seizoen één te zien op Streamz. De reeks draait rond it-girls (en it-boys ook, uiteraard), maar die term bestaat al veel langer. Al sinds het begin van vorige eeuw, zegt onze moderedacteur David Devriendt. Hij legt uit wie de originele it-girl was, en wat de term juist betekent. 

  1. Mag je als vrouw nog onzeker zijn? “Zelfs verdriet moet je nu als een kans zien om aan jezelf te werken”

    Mag je als vrouw nog onzeker zijn? “Zelfs verdriet moet je nu als een kans zien om aan jezelf te werken”

    Zelfzekerheid is de sleutel tot succes, dat lijkt zowat de leuze die elke vrouw zich tegenwoordig voor de geest moet halen. Modemerken zetten je ertoe aan, of coaches op Instagram. Gevaarlijk, vinden twee Britse hoogleraren. In hun nieuwe boek ‘Confidence culture’ leggen ze bloot hoe sociale media, bodypositivity en de ‘cult’ rond zelfvertrouwen weer onrealistische verwachtingen voor vrouwen creëert.
  2. Dune-actrice Zendaya bekroond tot ‘Most Powerful Dresser’ van 2021. Dit zijn haar meest iconische looks

    Dune-actrice Zendaya bekroond tot ‘Most Powerful Dresser’ van 2021. Dit zijn haar meest iconische looks

    Ze begon als Disney-ster, maar nu schittert Zendaya (25) als hoofdrol in de blockbuster Dune en is ze het gezicht van verschillende grote luxemerken. Vooral Zendaya’s goede smaak in kleren gaat niet onopgemerkt voorbij. Op nog geen twee weken tijd werd ze uitgeroepen tot Most Powerful Dresser en kreeg ze een CDFA Fashion Award. Dit zijn haar meest spraakmakende looks van dit jaar.