Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Vagina in vuur en vlam? De waarheid over vaginale schimmelinfecties. “Mannen zijn niet altijd immuun”

Jeuk, vreemde afscheiding en pijn bij het plassen of vrijen: 3 op de 4 vrouwen ondervonden al dat een vaginale schimmelinfectie niet van de poes is. En de zomer is gevaarlijk, want schimmels gedijen in de vochtige omgeving van ons badpak of onze zweterige plooien. Microbiologe Liesbeth Demuyser geeft uitleg. Kan je nog seks hebben met zo’n infectie? Welke verzorgingsproducten zijn boosdoeners? En werkt yoghurt smeren echt? “De schimmels houden van je maandverband.”

 1. Seksuologe Kaat Bollen raadt haar cliënten ‘love balls’ aan: “Ze trainen je ‘liefdesspieren’ voor meer genot”
  PREMIUM

  Seksuologe Kaat Bollen raadt haar cliënten ‘love balls’ aan: “Ze trainen je ‘liefdes­spie­ren’ voor meer genot”

  We kopen met z’n allen meer seksspeeltjes, maar vaginaballetjes of ‘love balls’ blijven nog onder de radar. Nochtans zijn beroemdheden Khloe Kardashian en Gwyneth Paltrow openlijk fan: je traint er als vrouw je bekkenbodemspieren mee en dat bezorgt jou én je partner extra seksueel genot. Seksuologe Kaat Bollen raadt de ‘love balls’ ook aan haar cliënten aan: ze legt uit hoe je ze precies gebruikt. “Op den duur kan je je man tijdens penetratie zelfs een vaginale massage geven.”
 2. Gwen (19) toont trots haar beachbody: “Zelfs mijn familie zei me vroeger dat ik 'te dik' was”

  Gwen (19) toont trots haar beachbody: “Zelfs mijn familie zei me vroeger dat ik 'te dik' was”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Gwen (19) in badkleding. Als kind kreeg ze van haar ouders en familie te horen dat ze ‘te zwaar’ was, maar ze heeft geleerd om zich daar niks van aan te trekken. “Ik heb geen strakke buik, maar ik ben er wél tevreden over.”
 3. Betere seks, geen urineverlies: waarom je als vrouw je bekkenbodem moet trainen. “Doe deze oefening 3 keer per dag”
  PREMIUM

  Betere seks, geen urinever­lies: waarom je als vrouw je bekkenbo­dem moet trainen. “Doe deze oefening 3 keer per dag”

  Maar liefst zes op de tien Belgische vrouwen ervaren bekkenbodemproblemen. Het is de reden waarom je als (jonge) vrouw ongewild urine of stoelgang verliest, of pijn hebt bij het vrijen. Tijdens deze Wereld Continentie Week legt specialist dr. Hedwig Neels uit hoe je je bekkenbodem traint voor minder ongemakken down there. “Veel vrouwen hebben de neiging om onbewust hun bekkenbodemspieren continu op te spannen. Dat geeft net zo goed problemen.”