Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Uitslapen in het weekend is (nog) gezonder dan je denkt. “Al is er een grote ‘maar’”, zegt slaapexperte

Heb je deze zaterdagmorgen lekker lang uitgeslapen? En ben je van plan om morgen en overmorgen — lang leve het verlengde weekend — precies hetzelfde te doen? Goed nieuws: volgens recent onderzoek verklein je zo je kans op een depressie. Al is er een grote ‘maar’, zegt slaapexpert Annelies Smolders. “Onze slaapduur verschilt even sterk als onze schoenmaat.” 

 1. Niet alleen te weinig maar ook te véél slapen is nefast voor je gezondheid, toont nieuwe studie

  Niet alleen te weinig maar ook te véél slapen is nefast voor je gezondheid, toont nieuwe studie

  De ene hekelt zijn wekker, de ander springt ook na een korte nacht vrolijk uit zijn bed. Maar vrijwel iedereen stelt vast: vanaf een bepaalde leeftijd wordt je nachtrust steeds kostbaarder. Een Britse studie, uitgevoerd bij meer dan een half miljoen mensen ouder dan 38, schept duidelijkheid over hoeveel slaap je precies nodig hebt. En, jammer voor langslapers, je kan helaas ook té lang in dromenland vertoeven.
 2. Radiopresentatrice Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”
  PREMIUM

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”

  In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...”