Links: Confidence coach Karlien Van Cutsem. Rechts: de groep van ConfiDance.
Volledig scherm
Links: Confidence coach Karlien Van Cutsem. Rechts: de groep van ConfiDance. © Karlien Van Cutsem

UITGETEST. Karlien geeft ‘twerkshops’ voor meer zelfvertrouwen op de dansvloer. “Het is wel héél sensueel”

Sommigen beginnen bij de eerste beat al te dansen. Anderen staan onzeker te heupwiegen aan de rand van de dansvloer. Voor die laatste groep stampte confidance coach Karlien Van Cutsem een initiatief uit de grond: ConfiDance, een reeks twerkshops die je zelfvertrouwen zouden boosten op én naast de dansvloer. Redactrices Kato en Chloë testten het uit. “De lesinhoud lag enorm ver uit mijn comfortzone, maar zelfs ik had een ‘ik voel me sexy-moment’”. Voor de muurbloempjes deelt Karlien nog 8 confidence-tips.

 1. Sommigen vinden twerken vulgair. Volgens zangeres Lizzo en danseres Manoe is het net bevrijdend. “Je krijgt zo veel zelfvertrouwen”
  PREMIUM

  Sommigen vinden twerken vulgair. Volgens zangeres Lizzo en danseres Manoe is het net bevrijdend. “Je krijgt zo veel zelfver­trou­wen”

  Is het provocerend of juist feministisch? De meningen over twerken zijn verdeeld, maar steeds meer mensen beschouwen de dans als een vorm van vrijheid. Zangeres Lizzo (33) gaf er een TED Talk over, en ook bij ons worden er workshops georganiseerd om te leren bouncen met je billen. Manoe (29) is een van die lesgevers, en vertelt waarom ze van twerken houdt en hoe iedereen het onder de knie kan krijgen. “Het voelt ontzettend bevrijdend, vrouwelijk, sensueel, krachtig.”
 2. “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardentherapie

  “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardenthe­ra­pie

  Systeemtherapeut Hesther Selbeck (39) had amper één keer op een paard gezeten toen ze twaalf jaar geleden plots een visioen kreeg dat haar leven voorgoed zou veranderen. Ze luisterde naar de lokroep van de paarden en trok naar de wilde steppes van Mongolië, om daar haar lotsbestemming als paardentherapeute te ontdekken. “Ik werk vaak met jongeren die extreem angstig, en soms zelfs suïcidaal zijn. De paarden helpen me om hen te confronteren met hun gedrag.”