Links: Confidence coach Karlien Van Cutsem. Rechts: de groep van ConfiDance.
Volledig scherm
Links: Confidence coach Karlien Van Cutsem. Rechts: de groep van ConfiDance. © Karlien Van Cutsem

UITGETEST. Karlien geeft ‘twerkshops’ voor meer zelfvertrouwen op de dansvloer. “Het is wel héél sensueel”

Sommigen beginnen bij de eerste beat al te dansen. Anderen staan onzeker te heupwiegen aan de rand van de dansvloer. Voor die laatste groep stampte confidance coach Karlien Van Cutsem een initiatief uit de grond: ConfiDance, een reeks twerkshops die je zelfvertrouwen zouden boosten op én naast de dansvloer. Redactrices Kato en Chloë testten het uit. “De lesinhoud lag enorm ver uit mijn comfortzone, maar zelfs ik had een ‘ik voel me sexy-moment’”. Voor de muurbloempjes deelt Karlien nog 8 confidence-tips.

  1. Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

    Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

    In ‘Thuis’ duiken personages Silke en Ilias voor de eerste keer samen in de koffer. De twee zijn (al) 18 jaar oud. De fictie ligt opnieuw dicht bij de werkelijkheid, want cijfers voor Vlaanderen tonen aan dat jongeren op steeds latere leeftijd ontmaagd worden. Een gezonde evolutie of een generatie van preutse pubers? We vroegen aan seksuoloog en psycholoog Michelle Hufkens. “De jeugd is meer bezig met wat ze willen, wanneer ze het willen én met wat goed voelt.”
  2. Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

    Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

    Of het nu een collega is, een buur of familielid: we kennen allemaal iemand die altijd in topvorm is. Ze slaan geen work-out over, laten zich niet vangen door ongezonde snacks en blaken voortdurend van energie. Hun geheim om gemotiveerd te blijven? Deze 10 gezonde gewoontes, die makkelijker vol te houden zijn dan je zou denken. “Als je consequent bent, worden die tien minuten stretchen in de ochtend even vanzelfsprekend als je kop koffie.”