Instagram @josefinehj - Getty Images - Instagram @emilisindlev
Volledig scherm
© Instagram @josefinehj - Getty Images - Instagram @emilisindlev

Trendsetters worden massaal gespot met de klassieke Bretoense trui: hoe komt dat?

Tussen alle gekke trends van het moment springt er eentje in het oog: een simpele witte trui met strepen, ook wel een Bretoense trui genoemd. Elk merk, van ketens tot luxehuizen, heeft het item in zijn collectie zitten en de verkoop gaat hard. Waarom nu en hoe groeide het item uit tot zo'n icoon?

 1. Hoe dik is (nog altijd) té dik, nu de modewereld inclusiever wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”
  PREMIUM

  Hoe dik is (nog altijd) té dik, nu de modewereld inclusie­ver wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”

  Curvy vrouwen claimen stilaan hun plek in campagnes en op catwalks. Maar ze mogen niet dikker zijn dan maatje 46 en moeten aan wel meer ‘regels’ voldoen. Deborah Dauchot en Morgane Gielen, twee modellenscouts die een lans breken voor meer plussize, en succesvol curvy model Romy Schlimbach onthullen hoe bodypositivity er vandaag écht uitziet in de modewereld. “Plussize modellen vragen me vaak of ze meer kans maken op jobs als ze hun dubbele kin weg laten botoxen.”
 2. HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Jupiter aan je zijde zorgt voor een positieve vibe in je relatie en sociale contacten, Stier.”
 3. Je broek laten openstaan is cool: “Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend”

  Je broek laten openstaan is cool: “Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend”

  “Je vogeltje gaat vliegen”, zou onze eerste reflex zijn. Maar laat die uitspraak maar achterwege als je een tiener ziet wiens broek openstaat. Geen teken van nonchalance, noch van een te zware maaltijd die werd gegeten, wel een zeer bewuste zet. Want wie zijn jeans niet dichtknoopt, maakt een modestatement. “Voel je niet slecht als je broek niet past. Laat hem openstaan en je ziet er sexy en cool uit.”