Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Toxicoloog: "Met citroen wordt het een gif-tonic"

"Een schijfje citroen in je gin-tonic? Beter niet, zegt 's lands bekendste toxicoog Jan Tytgat. Voor je het weet heb je een gif-tonic. "Die schillen zitten vol pesticiden en kunnen zelfs kankerverwekkend zijn."

 1. ‘Werkfluencers’ geven advies om te scoren tijdens een sollicitatiegesprek. “Laat voelen dat je tijdens de pandemie niet de hele tijd naar Netflix keek”

  ‘Werkfluen­cers’ geven advies om te scoren tijdens een sollicita­tie­ge­sprek. “Laat voelen dat je tijdens de pandemie niet de hele tijd naar Netflix keek”

  De populaire app TikTok wordt meestal gebruikt voor entertainment en grappige dansfilmpjes. Maar daarnaast zijn ‘werkfluencers’ bezig aan een opmars. Hippe vogels die op de video-app carrièregericht advies geven, en een groot deel van die tips zijn best behulpzaam. Wij verzamelden de beste antwoorden voor enkele klassieke vragen tijdens een sollicitatiegesprek.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Waarom belt bondscoach Roberto Martínez elke wedstrijddag met zijn vrouw Beth? “Onderschat de kracht van dat ritueel niet”

  Waarom belt bondscoach Roberto Martínez elke wedstrijd­dag met zijn vrouw Beth? “Onderschat de kracht van dat ritueel niet”

  Op de dag van de wedstrijd belt Beth Martínez ‘s ochtends zonder fout met echtgenoot Roberto en geeft ze hem een peptalk. Het is hun vaste gewoonte. “Zo’n klein ritueel biedt een grote houvast”, zeggen mental coaches in de topsportwereld. Maar brengt het ook écht geluk op het veld? “Een speler die alles aan het toeval overlaat, zal mogelijk sneller aan zichzelf gaan twijfelen.”