Harry Styles & Billy Porter
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Styles & Billy Porter © Instagram

Toxic masculinity versus mannen die rokken dragen: “Mannen zijn paranoïde over hun eigen mannelijkheid”, zegt genderexpert

Toxic masculinity, het is een term die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wat bedoelt men daar precies mee? “Mannen grijpen elke kans aan om hun mannelijkheid te bewijzen. En dat kan soms slecht uitdraaien", vertelt specialist in gender- en seksualiteitsgeschiedenis Henk de Smaele. “Anderzijds worden er stilaan ook nieuwe vormen van mannelijkheid gecreëerd en aanvaard.” Denk maar aan tieneridool Harry Styles die onlangs voor Vogue in vrouwenkledij poseerde. 

6 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  5 dagen geleden
  Yin zijn vrouwelijke krachten: negatief, koud, nacht, maan. Yang zijn mannelijke krachten: positief, warm, dag, zon. Vergis u niet. Mannen zijn gevoeliger en kwetsbaarder dan vrouwen. Ik heb de indruk dat de vrouwelijke krachten in de westerse wereld, de overhand nemen, zoals klimop het mooiste gebouw kan overwoekeren.
 • Erwin Werwaarts

  1 maand geleden
  Wie iets moet bewijzen geeft daarmee zelf al aan dat ie iets tekort komt . Aan de maatschappij-standaard(en) is nooit volledig te voldoen , maar aan de eigen standaard wel . Zelfvertrouwen is zoals het woord zegt , vertrouwen hebben in jezelf , welke de enige is tegenover wie men zich ooit zou moeten bewijzen . Alles andere is gewoon beïnvloeding van anderen .
 • kurt drossaert

  1 maand geleden
  Mo Biraja dat heb je mis:het gaat erom dat iedereen vrij zou moeten zijn om te dragen wat hij of zij wil. Wil ik in minirok over straat omdat ik me daar goed in voel, dan ben ik vrij om dat te doen en heeft niemand daar commentaar op te geven. Het gaat om absolute vrijheid, net zoals je kiest om te eten wat je al dan niet wil, je partner te kiezen die jij wil...
 • Mo Biraja

  1 maand geleden
  De mode wereld wordt beheerst door andersgaarden en die zouden ons mannen allemaal graag in minirokjes zien lopen zal wel een fantasietje van hen zijn zeker !!? NO WAY !!!!
 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Iedere man heeft wel iets vrouwelijks en iedere vrouw heeft wel iets mannelijks. En dat is de natuur. Maar minder natuurlijk is het als je de uitzonderingen gaat promoten als normaal. Wat is er de laatste jaren gepasseerd? hetero, metro, pan, sapio, gender fluide,... Geen wonder dat niemand meer weet wat hij/zij is. En alles is cultuur bepaald, en wees eerlijk: een man in vrouwenkleding dat trekt toch op niets.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"