Draag jij dit seizoen een rugzak?
Volledig scherm
Draag jij dit seizoen een rugzak? © Getty Images

The backpack is back! De mooiste rugzakken voor de lente

NinashopDe tijd dat je een rugzak enkel op de schouders van festivalgangers spotte, is definitief voorbij. Investeren in een luxueuze leren rugzak geeft net zoveel voldoening als eindelijk die gedroomde designertas aan de haak slaan. The backpack is back, en hij blijft ook voor een tijdje. Ninashop.be ging voor jou op zoek naar de knapste exemplaren 

 1. Bloot, bloter, blootst: 8 modetrends regeren op de festivalwei (en de meeste zijn weinig verhullend)

  Bloot, bloter, blootst: 8 modetrends regeren op de festival­wei (en de meeste zijn weinig verhullend)

  Zon, muziek, frisse drankjes en een coole outfit: het is de droomcombinatie voor een geslaagde dag op de festivalwei. Voor dat eerste rekenen we op de weergoden, met dat laatste helpt onze moderedacteur David Devriendt een handje. Of je nu gaat dansen op Rock Werchter, Paradise City, Dour Festival, Tomorrowland, Pukkelpop of WECANDANCE: met deze trends scoor je overal. Ook ná de festivals.
 2. Mond vol tandjuwelen: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Mond vol tandjuwe­len: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Van kleine kristalletjes tot uitgebreide tandversieringen en grills: tandjuwelen of tooth gems zijn momenteel cool. Student Kamillia Sain (25) merkte de trend op en maakte van tandjuwelen haar business. “Soms komen bezorgde mama’s mee naar de afspraak, om uiteindelijk zelf met een tooth gem buiten te wandelen.” Al komt zo’n juweel niet zonder risico’: tandarts Laurence Amand licht toe.
 3. Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbetaald. “We legden 30.000 euro neer”

  Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbe­taald. “We legden 30.000 euro neer”

  Zo’n kwart van de kinderen met kanker heeft geen recht op de terugbetaling van hun medicatie. Officieel werd het alleen maar goedgekeurd voor volwassenen, in de praktijk wordt het wel aan hen voorgeschreven. Ouders van patiëntjes moeten soms duizenden euro’s voor medicatie ophoesten, zo ook Delphine Heenen die 30.000 euro neertelde. De stichting KickCancer stelt dit probleem aan de kaak. “Ik ken een gezin dat 90.000 euro betaalde voor één geneesmiddel. Het is een drama.”