Sybe Vandemeulebroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Sybe Vandemeulebroucke. © Kristof Ghyselinck

Sybe (30) wil bewust alleenstaande vader worden, maar wordt tegengehouden. “Het ethisch comité zei ‘nee’”

Kijkers van ‘Thuis’ zien tegenwoordig hoe Lowie zijn kinderwens laat primeren op een relatie. Hoe zit dat in ons land? Wat kan je doen als je als man geen partner hebt, maar wel een kinderwens? Één Belgische ‘wenspapa’ ging Lowie uit ‘Thuis’ voorlopig voor, maar Sybe (30) krijgt tot nu toe alleen maar tegenwind, getuigt hij in ‘Dag Allemaal’. “Ik voel me langzamerhand in de richting van illegale praktijken gedwongen.”

 1. Onderzoekers ontdekken 3 verrassende factoren die nóg slechter zijn voor je levensduur dan roken

  Onderzoe­kers ontdekken 3 verrassen­de factoren die nóg slechter zijn voor je levensduur dan roken

  Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar één iets is nog nefaster dan de gewoonte die meer dan 13 soorten kankers veroorzaakt. En dat heeft alles te maken met je mentale gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie. Geen wonder dat steeds meer initiatieven daarop inzetten. Zelfs rapper Megan Thee Stallion sprong mee op de kar: zij lanceerde het platform ‘Bad Bitches Have Bad Days Too’.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.