Instagram @allanface / NINA
Volledig scherm
© Instagram @allanface / NINA

Sukkel je ook altijd met die vervelende eyeliner?
'Banana eyeliner' kan zelfs het kleinste kind aanbrengen

Voor veel stervelingen is eyeliner moeilijk onder de knie te krijgen. Anderen krijgen er maar geen genoeg van en zijn constant op jacht naar nieuwe trends om mee te experimenteren. Of je nu een trots lid bent van #TeamEyeliner of niet, iédereen zwicht voor de ‘banana eyeliner’-trend. Want het ziet er origineel en schattig uit, en is ontzettend makkelijk aan te brengen. 

 1. Dankzij dove Marvel-held zit gebarentaal in de lift. Dove tolk Carolien geeft spoedcursus in handige video
  Play
  PREMIUM

  Dankzij dove Mar­vel-held zit gebaren­taal in de lift. Dove tolk Carolien geeft spoedcur­sus in handige video

  In blockbuster ‘Eternals’ wordt de kaart van diversiteit getrokken. In de film kunnen we superheld Makkari bewonderen, de eerste dove superheld ooit in een Marvel-film. Dat personage werd wereldwijd met zo veel lof onthaald dat het aantal mensen dat gebarentaal wil leren sindsdien verdubbeld is. Ook Carolien Doggen, de eerste gediplomeerde dove tolk in Vlaanderen en docent aan de KU Leuven, is blij met de komst van de actiefiguur. Ze geeft een spoedcursus Vlaamse Gebarentaal voor beginners. “Er zijn vandaag nog te veel foute aannames over dove mensen.”
 2. Eye-lighter is de beautytrend die je optisch grotere ogen geeft (en de makkelijkste die je ooit probeerde)

  Eye-ligh­ter is de beauty­trend die je optisch grotere ogen geeft (en de makkelijk­ste die je ooit probeerde)

  Sinds de glanzende, gezonde huid enkele jaren geleden haar intrede deed, zijn we massaal aan de highlighter – het glanzende make-upproduct waarmee je delen van je gezicht ‘oplicht’. Niet zo gek, want met highlighter zet je je troeven letterlijk in de spotlights. Meestal breng je het product aan op je jukbeenderen, maar wist je dat je precies hetzelfde kan doen op je ogen? Enter: ‘eye-lighter’. Dé truc om je ogen optisch groter te doen lijken.