Ga naar de mobiele website
^ Top

Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen

Thinkstock
Mannen die denken dat ze nog steeds trouw blijven aan hun eigen modegevoel zouden het wel eens lelijk mis kunnen hebben. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen slechts acht weken nodig hebben om hun kledingkeuzes te veranderen. Zonder dat hun partner het beseft natuurlijk...

De gegevens komen uit een rondvraag van MyVoucherCodes.co.uk. Daaruit bleek dat 55 procent van de vrouwen al vanaf het begin van de relatie de stijl van hun partner probeerden te veranderen.

Veranderingen
En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, want bij de meerderheid leverde dat al na 8,2 weken resultaat op. Mannen die iets willen veranderen aan de stijl van hun vrouwen moeten echter meer geduld hebben. Bij hen duurt het zo'n 5,5 maanden voor de invloed zichtbaar wordt.

Wanneer aan de vrouwen gevraagd werd wat ze anders wilden zien bij hun partner, bleken modieuzere kleren het belangrijkste te zijn. Anderen wilden dan weer dat hun vriend duurdere of chiquere kleren zou dragen.


Mannen vinden het dan weer vooral belangrijk dat hun vriendin minder onthullende outfits draagt of dat ze vaker designerkleren aantrekt. Andere mannen willen dan weer net het omgekeerde: zij proberen hun partner te overtuigen om meer onthullende kledij te dragen.

Akkoord
Maar hoe voelt de wederhelft in kwestie zich bij die manipulatie? 41 procent van de ondervraagden die het probeerden, moesten vaststellen dat hun partner niet akkoord ging met de suggesties. Eén derde beweerde daarentegen dat hun vriend(in) erg blij was met het advies.

Woordvoerder Mark Pearson: "Het was interessant om te zien hoeveel mensen de stijl van hun partner proberen te veranderen. Zolang hij of zij blij is met je opmerkingen en suggesties, is dat natuurlijk geen probleem. Het is echter niet aan te raden om hem of haar drastische veranderingen op te leggen, want daar zal hij of zij zich waarschijnlijk niet goed in voelen."

Meer over


Meld een bug