Zo ziet de nieuwe collectie van Karen Damen voor JBC eruit

JBC
Het klikt duidelijk tussen Karen Damen en JBC, want de ex-K3'er heeft alweer haar derde kledingcollectie klaar voor de Belgische keten. Een collectie waarbij vooral comfort centraal staat, gecombineerd met enkele huidige modetrends.

"Ik geloof niet in dat mantra van fashionista’s, wie mooi wil zijn moet lijden. Wat een onzin," vertelde Karen in een interview met nina.be toen ze haar eerste collectie voor JBC voorstelde. En daar denkt ze nog altijd hetzelfde over. Je goed in je vel voelen was – net als in de vorige collecties - voorwaarde nummer één. En dus was de opdracht voor het ontwerpteam van JBC duidelijk: focus op een goed zittende fit.

 Niet geheel verrassend zitten er dan ook een aantal sportieve elementen in de collectie, nog het meest zichtbaar bij de donkergroene broek met felgroene streep en flared broekspijpen. De grijze geruite rok is dan weer een subtiele vertaling van de comeback van de ruit op de catwalk. Andere opvallende stuks in de collectie zijn de mintgroene trui en de roze (nep)bontjas. 

Aangezien Karen bekend staat om haar gevatte uitspraken, kon ook de occassionele quote niet ontbreken. Zo is er bijvoorbeeld een sweater met opschrift "I don't sing in the car, I perfom", of eentje met "Boeieuh" en met "Whatever" op.

De Karen Damen collectie van JBC is vanaf vandaag beschikbaar in alle JBC winkels en online. 

JBC
JBC
JBC
JBC
JBC
JBC10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evita Samen

  Zeer teleurstellend. Niks origineels, gewone dingen en zeer slechte kwaliteit.

 • Kris Mandonx

  Mooie collectie Karen...draagbaar...normaal...en hip...laat alle zagers doen en niemand is verplicht te kopen

 • CHRISTIANA DE GEEST

  De gewone dagelijkse gemakkelijke kleding, zo een beetje vrijetijdskleding, en toch niet te slobberachtig. Wat is er tegen de mode van vroeger? Ook goed voor het milieu, en voor je portemanai. Ik heb al veel modellen gezien die terug in de tijd gaan, 40 en 50 jaar terug. Ik heb nog van die modebladen bewaard van toen ik patronen leerde tekenen tijdens mijn schooltijd. Leuk toch al die frisse kleedjes van toen. Ik zou er alleen te oud voor zijn om deze modellen nog te dragen.

 • Luc Steenmans

  Serieuze flater van JBC om met zo'n groot licht iets proberen te verkopen..

 • Noël Dierickx

  Ik heb er zo al een dertig jaar lang in de kast liggen. Wat een creatief brein heeft die toch: haar oude vodden nu bovenhalen en er "nieuwe collectie" opplakken.