Zo zie je er straks wél presentabel uit tijdens het familiefeest

Thinkstock
Het vuurwerk knalde dan wel niet overal gisterenavond, de cava- en champagnekurken des te meer. Dat het een goed feestje was. En dat het eerste goede voornemen 'we gaan het niet té laat maken vanavond' al meteen gebroken werd. Wie straks toch ietwat presentabel aan de feesttafel verwacht wordt: zo ziet niemand dat je maar enkele uurtjes geslapen hebt.

Je grauwe huid verraadt dat de gourmetschotel en chocoladefondue wel degelijk goed gesmaakt hebben. Ook die donkere kringen waar ooit je ogen zaten, laten er geen twijfel over bestaan: het was plezant gisteren. En toch kan je straks fris als een hoentje op familiebezoek. Beloofd!

1. Reinigen

Meteen begonnen met de schending van make-upregel nummer één en tegen beter weten in tóch met make-up op in bed beland? Geen probleem. Voor één keer mag dat. Maar om de sporen van die kater en lange avond uit te wissen, heb je dan ook iets zwaarder nodig dan een watje met wat micellair water of een eenvoudig reinigingsdoekje. Kies voor een reiniger op oliebasis, die is niet alleen erg mild voor je huid, maar is ook een kei in het verwijderen van make-upresten en onzuiverheden. Even goed inmasseren, afspoelen met lauwwarm water, en klaar.

2. Geef je huid een opkikker

Of het nu een kleimasker is om het overtollig talg tegen te gaan of een hydraterende crème om het vochtgehalte weer op punt te brengen (alcohol werkt immers erg uitdrogend): ga vandaag voor iets meer dan anders. Een beetje extra liefde geeft je huid gegarandeerd weer wat éclat. En voor een echte oppepper drink je er gewoon een kop koffie bij.

3. Weg met wallen

Ze mogen dan wel vanzelf verschenen zijn, ze gaan helaas niet uit zichzelf weer weg. Maar met een goede oogcrème zit je goed: zeker crèmes of gels op basis van antioxidanten en cafeïne hebben snel effect. Zachtjes intokkelen in de huid en straks ziet niemand nog dat je beter wat langer in bed had gelegen.

4. Smeren maar

De dagcrème kan je deze eerste dag van het jaar in het badkamerkastje laten staan, we hebben immers net een verzorgend masker gebruikt. Een dun laagje serum kan er wel nog bij: verwarm het tussen de vingertoppen en masseer het in de huid met ronddraaiende bewegingen, zo wordt meteen ook de bloedsomloop gestimuleerd en krijg je weer wat meer leven in je gezicht.

5. Minimale make-up

Gun je huid een rustmoment. Er is geen enkele reden om volledig opgedirkt op dat familiediner aan te komen. Je oma ziet je nog steeds even graag zonder rode lipstick, en je ouders hebben je waarschijnlijk al wel eens n dergelijke staat gezien. Wat concealer onder de ogen doet al wonderen en met een getinte dagcrème tover je ook grauwe en rode plekjes op je huid weg. Een heel klein beetje mascara voor een (optisch) wakkere blik en wat lippenbalsem erbij, en iedereen zal zich afvragen hoe jij er in godsnaam in geslaagd bent wél op tijd in bed te kruipen.

NINA

1. Rainpharma Advanced Precleanser, € 31,95 bij RainPharma.

2. The Body Shop Japanese Matcha Tea pollution-clearing mask, € 20 bij The Body Shop.

3. Darphin Vetiver Aromatische verzorging, € 49,90 bij de apotheek.

4. Origins Three Part Harmony Day/Night Eye Cream Duo, € 76 bij ICI PARIS XL.

5. Clinique Pep-Start Pout Perfecting Balm, € 20,70 bij Galeria Inno en clinique.be.

6. BE Creative Skin Genius Liquid Concealer, € 14,95 bij ICI PARIS XL.

7. Maybelline & Gigi Hadid Fiber mascara, € 15,99 bij de drogisterij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean De Grande

    Goed zot, zeg. Doe als ik: zuip minder en ga rond één uur naar bed. Opstaan rond 9, koude douche en fris als een hoentje aan een stevig ontbijt.