Zo vind je een parfum dat bij je past

thinkstock
Een tijdje geleden gaven we je al enkele tips over hoe je je parfum langer kan doen ruiken. Leuk, als je ten minste al een lekker flesje hebt want de zoektocht naar de perfecte geur blijkt toch altijd moeilijker dan gedacht. Wil je weten hoe je parfum het best test in de winkel? Lees dan even deze tips.

Wie al een hele verzameling flesjes heeft maar toch vindt dat de ideale geur er nog niet tussen zit, kan heel wat leren uit haar huidige collectie. Als je eens aan alle geuren ruikt, zal je waarschijnlijk merken dat ze allemaal wat hetzelfde ruiken. Zo hebben we vaak de neiging om te parfums te kiezen die tot een overkoepelende geurfamilie behoren. Blijf tijdens het winkelen trouw aan die basisgeur, maar zoek naar parfums met verschillende accenten. Wie te snel naar een bepaalde geur neigt, zal heel wat mislopen.

Ons reukorgaan is in de ochtend het sterkst omdat we in die korte tijd nog maar aan weinig verschillende geuren worden blootgesteld. Zin in een nieuw parfum? Probeer dan in de voormiddag even de winkel te bezoeken of vraag enkele stalen die 's ochtens thuis kan proberen. Ook wanneer we gestresseerd zijn blijkt onze neus het meest actief: het ideale excuus om eens te gaan shoppen, niet?

Neem verder ook je tijd tijdens je zoektocht: de meeste parfums moeten hun geur ontwikkelen gedurende de dag. Zo kan een vleugje parfum na enkele uren erg anders ruiken dan wanneer je het juist opgespoten hebt. Bezoek daarom eerst de parfumwinkel en ga dan even iets anders doen, probeer je neus gedurende een halfuur 'rust' te geven en ruik dan opnieuw aan de geur. Overtuigd? Dan is hij waarschijnlijk op jouw lijf geschreven.

Vaak weerspiegelt de geur je persoonlijkheid. Een optimistisch iemand zal sneller een frisse geur kiezen terwijl een romantisch type liever bloemachtige accenten ruikt. Ga daarom op voorhand eens na wat voor persoonlijkheid je hebt. Op verschillende websites vind je bovendien tests die je vertellen wat voor parfumtype je bent.

thinkstock