Zo shop je altijd het mooiste shortje voor jouw figuur

Unsplash Esmee Holdijk
Vandaag laat de zon zich weer zien, en ook dit weekend mogen de blote benen weer buitenkomen. En het moeten niet altijd rokjes of jurkjes zijn wat de klok slaat, een mooie short staat minstens even stijlvol, en met deze tips shop je meteen het beste exemplaar voor jouw lichaamsvorm.

Recht figuur

Heb jij niet veel vrouwelijke vormen maar eerder een atletisch en slank lichaam? Dan kies je best voor een losse short met plooitjes. Die geeft wat meer volume aan de heupen, om die typische vrouwelijke curve te creëren. Maar kies ze natuurlijk ook niet te lang, want jouw mooie benen mogen gezien worden!

CKS Women, short Vianna, € 59,99
CKS CKS Women, short Vianna, € 59,99

Zandloperfiguur

Ben jij gezegend met volle heupen en een pronte boezem? Dan heb je dat typische vrouwelijke zandloperfiguur, dat je uiteraard nog meer in de verf wil zetten. Dat doe je met een hoge tailleshort die een klein extra detail heeft rond je middel, zoals bijvoorbeeld een strik of een gekleurde riem.

New Look, Lilac Tie Waist Shorts, € 14,99
New Look New Look, Lilac Tie Waist Shorts, € 14,99

Appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur hebben doorgaans geweldige benen, waardoor die afgeknipte jeansshortjes altijd mooi staan. Alleen aan je taille let je best iets beter op: zoek een shortje dat precies op het smalste deel van je middel zit en alles mooi gladstrijkt. Een paar losse rafels aan de onderkant zijn ook nooit een slecht idee, want die lijden de aandacht wat af van je middel.

Dr.Denim, jansshort Jenn mid retro, € 39,99
Zalando Dr.Denim, jansshort Jenn mid retro, € 39,99

Peervormig

Heb jij iets bredere heupen? Dan is de A-lijn short een geweldige oplossing. Deze broekjes geven immers hetzelfde effect als een midi-rok. Met hun hoge taille laten ze je nóg slanker lijken aan je middel, terwijl de wijde pijpen iets bredere heupen of bovenbenen verhullen.

ASOS, Tailored A-line Shorts in Grid Check, € 33,78
Asos ASOS, Tailored A-line Shorts in Grid Check, € 33,78

Klein

Heb jij niet veel centimeters op overschot? Dan zoek je best hetzelfde in je shortjes. Natuurlijk hoef je niet met je billen bloot te lopen, maar door iets meer huid te laten zien, lijkt het alsof je langer bent. Kies ook een iets losser model, net omdat je wat meer vlees laat zien. Je wil er immers niet uitzien alsof je bent weggelopen uit een videoclip van 50 Cent.

ba&sh, short April, € 150
ba&sh ba&sh, short April, € 150

Groot

Het is slechts weinigen gegeven om ermee weg te komen, maar de knielange bermuda staat wel degelijk erg chique als je wat groter bent. De sleutel tot een mooie outfit: zoek naar een model dat strak genoeg zit en combineer met een leuke blazer en vrolijke platte schoentjes.

La Redoute, R essentiel gestreepte short in linnen, € 32,99
La Redoute La Redoute, R essentiel gestreepte short in linnen, € 32,99