Zo maak je een sideboob sexy én stijlvol

Michelle Dockery.
ap Michelle Dockery.
Op de SAG Awards van afgelopen weekend deed Michelle Dockery heel wat monden openvallen. Niet zo verwonderlijk, want de Britse actrice uit 'Downtown Abbey' had gekozen voor een jurk die de zijkant van haar borsten liet zien. Zo'n sideboob is tegenwoordig erg trendy, dus mag ook jij er mee experimenteren. Op voorwaarde dat je rekening houdt met enkele regeltjes, want niet iedereen komt er zomaar mee weg...

In de eerste plaats moet je gezegend zijn met een paar kleine, stevige borsten. Als dat niet het geval is, dan loop je het risico dat je meer laat zien dan je eigenlijk wil. Wees dus realistisch: met meer dan een C-cup moet je twee keer nadenken voor je eraan begint.

Denk je dat het voor jou kan werken? Hou dan rekening met de volgende tips, zodat je alle valkuilen vermijdt.

1. De juiste jurk
Als je jong bent en stevige borsten hebt, dan kan je kiezen voor een zeer onthullende jurk. Als dat niet zo is, kies dan voor een exemplaar dat een stuk van je ribben of het bovenste deel van de 'sideboob' laat zien voor een subtielere versie van de trend.

Er bestaan jurken die ontworpen zijn om je naakte huid te laten zien, terwijl andere subtieler zijn met een doorzichtig stuk stof. Inspiratie vind je bij de ontwerpen van Stella McCartney, die ondertussen al door heel wat modeketens gekopieerd werden.

2. De juiste houding
Als je een jurk met een open zijkant draagt, dan is naar voren leunen uit den boze. Maak je schouders ook niet rond, want dan zullen je borsten op een natuurlijke manier 'hangen'.

Ga dus mooi recht staan, trek je schouders naar achteren en duw je borsten naar voren.

Britney Spears toont hoe het niét moet.
photo_news Britney Spears toont hoe het niét moet.
Een ontwerp van Stella McCartney.
REUTERS Een ontwerp van Stella McCartney.

3. Het juiste ondergoed

Bij een sideboob is het erg belangrijk dat je borsten er 'opgelift' uitzien. Helaas mag je geen beha dragen, want dat verpest de hele look.

Daarom werden er een aantal technieken uitgevonden die hetzelfde effect hebben als een gewone beha, maar die je niet ziet. Zo is er bijvoorbeeld de 'Nüd Bra', die aan je borsten blijft plakken én ze naar omhoog opheft.

Nudwear.com

4. De juiste attitude

Ten slotte heb je voor een sideboob ook de juiste attitude nodig, waarbij vooral zelfvertrouwen een belangrijke rol speelt. Als je je niet zeker voelt met zo'n outfit, dan is het beter om er niet aan te beginnen, want dan zal het sowieso falen.

Als je het wel doet, dan moet je het ook laten zien. Probeer je sideboob niet te verbergen met je handen of een truitje, maar neem posities aan waarbij iedereen het kan zien. Michelle Dockery toonde op de SAG Awards perfect hoe dat moet.

Michelle Dockery op de SAG Awards.
getty Michelle Dockery op de SAG Awards.