Zo kies je de zonnebril die het best bij jouw gezichtsvorm past

photo_news
Daar is de lente, daar is de zon. Maar waar is die zonnebril nu weer gebleven? Nu de zonnestralen ons weer vaker met hun gezelschap verblijden, is het hoog tijd voor een nieuw exemplaar op onze snoet. En bij opticien Grand Optical helpen ze ons maar al te graag om een bril te vinden die perfect bij ons past.

Bij de opticien onderscheiden ze maar liefst 7 gezichtsvormen. Door die specifieke onderverdeling, is het extra makkelijk om snel dé zonnebril te vinden die jouw het meest flatteert.

1. Driehoek

Jij hebt een zeer dunne kin en een nogal breed voorhoofd. Daarom is het belangrijk om bij je bril te kiezen voor zachte lijnen en hoge brillenpoten, dat zorgt er namelijk voor dat je maximale ruimte geeft aan de onderkant van je gezicht.

Celebrity voorbeeld? Rihanna en Ryan Gosling

Waar let je op? Een brillenmontuur dat ruimte geeft aan je kin en kaaklijn, zoals bijvoorbeeld een model met randloze onderkant.

Ray Ban, € 149
Grand Optical Ray Ban, € 149

2. Diamant

Een diamantvormige gezichtsvorm is gekenmerkt door hoge jukbeenderen, een fijne kin en een smal voorhoofd. Dat wil je uiteraard in evenwicht brengen, dus ga op zoek naar een montuur dat de onder- en bovenkant van je gezicht in balans brengt.

Celebrity voorbeeld? Scarlett Johansson en Bruno Mars

Waar let je op? Een brillenmontuur met vloeiende lijnen om je gelaatstrekken te verzachten. Ga voor een pasvorm dat eerder laag zit dan breed.

Chloé, € 309
Grand Optical Chloé, € 309

3. Ovaal

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Sterker nog, alle vormen van brillen zullen bij je gezicht passen. Om het perfecte paar uit te kiezen moet je dus vooral rekening houden met je persoonlijke stijl, je huid, je haarkleur en je botstructuur. 

Celebrity voorbeeld? Emma Watson en Matthias Schoenaerts

Waar let je op? Kijk vooral naar je huid en haar, en je persoonlijke stijl. Pastelkleuren bijvoorbeeld, passen goed bij een lichter huidtype, maar mensen met een donkere haar- en huidskleur vermijden ze beter.

Instyle, € 69
Grand Optical Instyle, € 69

4. Rond

Met een rond gezicht kies je best voor hoekige of vierkante modellen om de convexe vorm terug te dringen.

Celebrity voorbeeld? Cameron Diaz en Phil Collins

Waar let je op? Een vierkant of hoekig montuur, liefst met hoge brillenpoten die je kin en kaak meer lengte en verfijning geven.

Fendi, € 379
Grand Optical Fendi, € 379

5. Vierkant

Heb jij een vierkant gezicht? Kies dan voor een zonnebril met zachte lijnen om zo je gelaatstrekken te verzachten. Om evenwicht te brengen tussen de boven- en onderkant van het gezicht, kies je best voor een zonnebril met hoog bevestigde veren met een positieve helling.

Celebrity voorbeeld? Angelina Jolie en Brad Pitt.

Waar let je op? Vermijd ronde zonnebrillen, maar zoek naar een bril met een lichte helling.

Michael Kors, € 119
Grand Optical Michael Kors, € 119

6. Rechthoek

Rechthoekige gezichten worden versterkt door een oversize brillenmontuur die een horizontale werking heeft. Ze verkorten het gezicht en brengen zo de onder- en bovenkant in evenwicht.

Celebrity voorbeeld? Sarah Jessica Parker en Justin Bieber

Waar let je op? Oversized brillen staan jou het beste.

Unofficial, € 79
Grand Optical Unofficial, € 79

7. Peer

Een peervormig gezicht wordt gekenmerkt door een kaaklijn die breder is dan de bovenkant van het gezicht. Om evenwicht te brengen tussen de boven- en onderkant van het gezicht, kies je best voor een hoekige brillenmontuur met hoge brillenpoten. Een model met brede brillenpoten zal zorgen voor meer harmonie.

Celebrity voorbeeld? Kelly Osbourne en Michael Douglas

Waar let je op? Breng evenwicht door middel van een hoekig model met hoge brillenpoten.

Tom Ford, € 339
Grand Optical Tom Ford, € 339