Zo draag je net als koningin Mathilde pastel (zonder blunders)

REUTERS
Koningin Mathilde schitterde gisteren op de nationale feestdag in een zeegroene jurk van modehuis Natan. Heel wat dames gruwelen echter als ze nog maar aan pasteltinten denken, maar dankzij onderstaande tips kan iedereen deze zachte kleurtjes aan. En nu is het ideaal om deze trend te dragen, want pastel komt nog mooier uit met een licht gebruinde huid.

Op de catwalks zijn pasteltinten al enkele seizoenen erg hip. En nu koningin Mathilde mee op de kar is gesprongen, is er geen enkele reden meer om achter te blijven. Om geen blunders te begaan met kleuren als zeegroen, lichtblauw of zachtroze, is het belangrijk om eerst te ontdekken welk huidtype je hebt. Sta je beter met perzik, dan ben je een zomertype. Zijn rozetinten jouw ding, dan ben je een wintertype. Dit kun je snel checken door naar de aders in de binnenant van je arm te kijken. Als die groenig zijn, dan val je in de eerste categorie, als ze blauw zijn, dan ben je het tweede type.

Dat betekent dat dames met een bleke huid en rood haar bijvoorbeeld het best staan met roze. Bleke huidtypes met donker moeten zoeken naar roze, zachtblauw en paars voor een flatterend resultaat. Blondines met een lichtgebruinde huid staan net als Mathilde beeldig met zeegroen. Zachte perziktinten flatteren brunettes met donkere ogen en een warme huidskleur. Blondines met blauwe ogen en een gele huid kunnen alle tinten geel aan.

Toch is het niet makkelijk om pasteltinten te dragen, want al snel loop je het risico op een kleuter te lijken. Daarom geven we enkele tips om pastel op een stijlvolle en volwassen manier te dragen. Probeer verschillende pasteltinten met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor donker onderaan en zacht aan de bovenkant met twee tinten van dezelfde kleur.

Ook kan je je look een beetje eigentijds maken door te combineren met zwart, blauw of wit. Omdat de kleuren al zo meisjesachtig zijn, kun je best voor een strakke snit gaan. Vermijd kant en franjes om te vermijden dat mensen gaan denken dat je uit een kostuumroman bent weggelopen. Hou je kapsel en make-up erg eenvoudig, anders is het contrast met je zachte outfit te groot.

Zo geef je een muntgroene broek een volwassen look: door te combineren met strakke, zwarte accessoires.
Asos.com Zo geef je een muntgroene broek een volwassen look: door te combineren met strakke, zwarte accessoires.
Een korte zeegroene jurk en een maxidress in dezelfde trendy pasteltint bij Asos.
Asos.com Een korte zeegroene jurk en een maxidress in dezelfde trendy pasteltint bij Asos.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.