Zien: 7 van de gekste beha's door de jaren heen

thinkstock
Wie denkt dat experimentele mode beperkt blijft tot haute couture en extravagante catwalks, zit er goed naast. Ook ons ondergoed heeft al heel wat metamorfoses moeten doorstaan. Want wat dacht je van deze gekke beha-ontwerpen?

1. De puntbeha

photo_news

Immens populair in de jaren '50, zelfs Marilyn Monroe was fan. Of de mannelijke bevolking evenzeer onder de indruk was, valt te betwijfelen, want door de scherpe punt ben je al snel een oog kwijt als je te dichtbij komt.

2. IJshoorntjesbeha

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een variant op de gepunte beha is de cone bra die Madonna in de jaren 90 weer populair maakte.

3. De viskom beha

rv

In de categorie 'enkel in Japan': de viskom-beha. Oorspronkelijk ontworpen om vrouwen wat verkoeling te bieden tijdens de warme. De beha heeft immers een soortement gel in plaats van kussentjes, die zelfs tijdens extreme warmte koud blijft. Iets voor de volgende hittegolf misschien?

4. De sticker

En dan hebben we het niet over subtiele stickers op je tepels te bedekken bij een kleedje met open rug, maar op de glittersticker die je beha gewoon compleet vervangt. Do not try this at home.

5. De vuurwerkbeha

RV

Laat het aan Lady Gaga over om de befaamde gehoornde beha van Madonna net nog dat stapje verder te brengen. Ze debuteerde deze vuurwerkbeha tijdens haar optredens, en gaf het staaltje vestimentaire kunst een tweede leven in haar videoclip van 'Bad Romance'

6. De voedselbeha

RV

En als Lady Gaga iets doet, kan Katy Perry niet achterblijven. Hetzelfde principe, een ander jasje. Maar of je daar nu echt honger van krijgt?

7. De drankbeha

RV

Sukkel jij ook altijd om je eigen drank binnen te smokkelen op een festival? Zoek niet langer. Met deze beha heb je altijd je eigen voorraadje binnen handbereik. Al moet je natuurlijk wel bereid zijn om tegen het einde van de dag zichtbaar een cupmaat te slinken.