Ze zijn terug: de 'fuck-me-botjes' (en zo draag je ze)

Instagram @annarike
Niet alleen de catwalk is dé plek om inspiratie op te doen voor je kleerkast, wie helemaal mee wil zijn, kijkt best ook al even naar de fashionista's op straat. Een opvallende trend? De witte laarsjes zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Wie had dat gedacht: de witte enkellaarsjes - in de volksmond beter bekend als 'fuck-me-botjes' - hebben een succesvolle comeback gemaakt. Menig streetstyle-beroemdheid had namelijk hagelwitte laarsjes aan haar voeten. En zo bewijzen ze meteen dat het witte schoeisel niet altijd marginaal hoeft te ogen.

Hoe draag je ze?
Als zelfs onze eigen fashion queen Sofie Valkiers fan is, dan is er geen ontkomen meer aan. Wil je zelf graag een paar lakeleren laarsjes aanschaffen maar wil je liever niet als de eerste de beste 'marina' over straat? Met deze tips kan het bijna niet mislopen:

1. Less is more, wat de witte botjes betreft. En dan hebben we het niet over de stof. Ga voor neutrale kleuren. Modebewuste bloggers kiezen niet voor niets voor een monochroome look in zwart wit.

2. Voor een immer elegante maar hedendaagse twist combineer je ze met een korter afgesneden jeans, een elegante midi-rok of klassieke pantalon.

3. Ga je toch de gewaagde toer op en draag je ze liever met een mini jurkje? Zorg dan wel dat je ver wegblijft van decolletés en kies ook best voor lange mouwen. Zo wordt het niet té bloot.

Hebben?

Instagrma @alessandrafariablogger
Instagram @SofieValkiers