Zara onder vuur voor exact kopiëren van kledingcollectie Kanye West

Zara
De Spaanse modeketen Zara staat erom bekend de laatste catwalktrends altijd in een razendsnel tempo op de winkelvloer te hebben. Vaak halen ze gewoon hun inspiratie bij de grote modemerken, maar nu is de keten volgens sommige ingewijden daar toch iets te ver in gegaan.

Voor hun nieuwste mannenlijn, lieten ze zich immers wel héél duidelijk inspireren op de Yeezy-collectie van Kanye West. De 'Streetwise Collection' bevat dezelfde oversized stukken in "vleeskleurige" tinten en bij sommige items zie je niet eens een klein beetje verschil met het originele ontwerp.

Wat het allemaal nogal ironisch maakt, is dat Kanye zich in het verleden positief over Zara uitliet. "Ik hou niet van alles dat ketens als Zara en H&M doen, maar één ding dat ze zeker goed doen, is dat ze het idee doorbroken hebben dat creativiteit en de dingen die je wilt, een miljoen dollar moeten kosten," vertelde hij in 2013 aan Power 106.

Wat denk jij? Bovenaan zijn looks uit de collectie van Zara, onderaan een beeld van de Yeezy Season 2 lijn van Kanye. Copy cat of doet Zara niets verkeerd?

Zara

RUMOUR: #YEEZYSEASON2 WON'T RELEASE THIS SUMMER

See this Instagram photo by @yeezyseason2 * 1,454 likes