Worden de solden uitgesteld tot augustus?

Foto ter illustratie.
Unsplash Foto ter illustratie.
De Mode Unie trekt aan de alarmbel. De organisatie stelt dat zowat elke modewinkel te lijden heeft onder de coronacrisis en roept op om de solden te verschuiven naar augustus. 

Even gaan shoppen, dat kunnen we door de coronamaatregelen helaas een tijdje niet meer doen. En dat zorgt voor een zware financiële druk op de schouders van heel wat Belgische winkeliers. Zo kaart de Mode Unie aan dat modehandelaars hun huur, leveranciers en andere facturen - ondanks de sluiting - blijven betalen. Verschillende zelfstandigen verkopen via hun webshop of sociale media, maar daarmee wordt het verlies door de sluiting verre van goedgemaakt. 

En wat post-corona? De federatie vreest dat ondernemers hun goederen dan zo snel mogelijk willen verkopen. “Maatregelen zullen getroffen moeten worden om een bloedbad aan kortingen te vermijden. We moeten voorkomen dat de hele modesector in kortingopbod gaat tegen elkaar”, reageert Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen, zo redeneert ze. “De Mode Unie vraagt dat de overheid de sperperiode, de periode voor de solden waarin geen reclame gemaakt mag worden voor kortingen, in laat gaan van zodra de winkels terug open mogen zijn tot aan het begin van de solden. Bovendien vragen we om de soldenperiode, die normaliter begint op 1 juli, pas in te laten gaan op 1 augustus.”

UNIZO en Creamoda, de federatie voor modemerken en kledingproducenten, steunen het voorstel alvast. Daarnaast heeft Mode Unie een petitie gelanceerd, die je online kan ondertekenen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrizia Drowaert

  Nog de burgers meer laten betalen dit jaar niks kopen zal best zijn. De mensen zullen geen geld hebben om onnodige dingen te kopen zels in de solden niet.

 • Emi De graeve

  haha dan weer met z'n allen op de volle bus of op de tram zonder afstand houden ... Daar zullen ze volgens mij wel iets moeten op vinden, want de smetangst zal er bij veel mensen waarschijnlijk nog en tijdje inblijven...

 • Mario Adams

  Ik denk niet dat we veel solden zullen moeten verwachten. Winkels zullen hun omzetverlies willen goedmaken.

 • Noel DE BRUYCKERE

  Daar zijn ze weer de tegenstanders van de zomertijd. eigenaardig dat hun bioritme nooit gestoord is als ze naar de andere kant van de wereld kunnen vliegen?

 • robrecht Peeters

  zou men niet beter het invoeren van de zomertijd voor altijd vergeten of staat het bioritme nog niet genoeg onder stress