We doen het allemaal: liegen als je vrienden vragen waar je iets gekocht hebt

thinkstock
"Leuke lamp, waar heb je die gehaald?" Mompel jij ook zo onverstaanbaar mogelijk "oh, gewoon, ergens online," wanneer je die vraag krijgt? Je bent niet alleen. Maar liefst één derde liegt over waar ze hun spullen gekocht hebben, zo blijkt uit een Britse enquête.

Waarom? Heel eenvoudig. We willen niet dat anderen onze stijl gaan kopiëren. Uit een rondvraag van de interieurbeurs Spring Fair komt naar voren dat we er een hekel aan hebben wanneer het interieur van iemand anders te hard op dat van ons lijkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat één derde van de Britten zich er met een smoesje vanaf maakt wanneer iemand durft te vragen waar dat leuke wandrekje of die gezellige fauteuil vandaan komt.

Maar liefst 45 procent wil liefst diegene zijn die als eerste de laatste trends heeft. Een vierde van de deelnemers gaf toe een soort stilzwijgende competitie te hebben met vrienden om het mooiste huis. Waar we dan zelf inspiratie halen? 51 procent noemt Instagram als grootste bron, terwijl 35 procent ideetjes opdoet bij vrienden en familie. Als ze het tenminste eerlijk zeggen, weliswaar.