Warm maar toch stijlvol: de statement kousenbroek

Instagram
Voor blote benen is het dan wel nog te koud, dat wil niet zeggen dat die rokjes en jurkjes beter in de kast blijven hangen. Integendeel. Met het juiste paar kousen steel je zelfs gegarandeerd de show.
Instagram

Echte fashionista's mogen dan wel gewoon in blote benen de koude trotseren, wij, gewone stervelingen, gaan graag voor the next best thing: hippe kousenbroeken. En daar zijn er gelukkig meer dan genoeg van.

Patroontjes

Niets zo saai als een gewone effen kousenbroek. Het mag dan wel netjes en understated zijn, van af en toe een speelse toets is nog nooit iemand doodgegaan. Integendeel, wedden dat zo'n geometrisch exemplaar meteen je dag opvrolijkt?

Falke

Minimalisme

Minimalisme is het nieuwe zwart. Een simpele lijn zegt vaak meer dan een heel doolhof. Gelukkig is er mode-ontwerper Phillip Lim die de handen in elkaar slaat met kousengigant Falke. Het is nog even wachten, de allereerste paren zouden vanaf augustus in de winkel liggen, maar wij slaan alvast nu al aan het sparen. Hebben!

Instagram

Ga voor kleur

Allemaal goed en wel, die neutrale tinten, maar af en toe kan een flashy kousenbroek minstens even leuk staan. Vergeet het Pipi Langkous-effect, de juiste tint kan een outfit net helemaal afmaken.